Στο στόχαστρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απ ΄ότι δείχνουν τα φαινόμενα, έχουν μπει για τα καλά η σάτιρα και οι σατιρικές εκπομπές… Μετά την υπόθεση του \”Ράδιο Αρβύλα\” και του προστίμου της τάξεως των 50.000 ευρώ, που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον ΑΝΤ1, σειρά έχει σήμερα ο Λάκης Λαζόπουλος και το \”Τσαντίρι\” του, ενώ στο παρελθόν πάρα πολλές φορές έχει κάτσει στο σκαμνί και η \”Ελληνοφρένεια\”.  

Λίγες ώρες ,λοιπόν, πριν βγει στον αέρα ο Λάκης, κλείθηκε εκ νέου,  να περάσει από τον έλεγχο του ΕΣΡ. Ο  Alpha καλείται σε απολογία  ύστερα από καταγγελία του ΛΑΟΣ  για “εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας”.  Την καταγγελία υπογράφει ο αναπληρωτής πρόεδρος κόμματος , Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης,  και αναφέρεται στον τρόπο παρουσίασης των αναφορών του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη περί απομάκρυνσης “1.700.000 αλλοδαπών” και περί “βύθισης πλοίων” που θα προέρχονται από την Τουρκία.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, χρησιμοποίησε τις δύο αυτές αναφορές, στο πλαίσιο του “Αλ τσαντίρι νιους” η οποία και αποτελεί σατιρική εκπομπή. Η ειδική επιστήμονας της ανεξάρτητης αρχής έκρινε ότι \”προβλήθηκαν αποσπασματικά φράσεις και δηλώσεις ενός δημόσιου προσώπου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στους τηλεθεατές λάθος εντύπωση για τις θέσεις τόσο του πολιτικού όσο και του κόμματος. Μια καταδικαστική απόφαση που θα εξισώνει τα δύο είδη εκπομπών, θα έχει άμεση επίπτωση στις σατιρικές εκπομπές, όπως η “Ελληνοφρένεια” που αναζητάει τις σκέψεις που υπάρχουν πίσω από τις δηλώσεις, μοντάροντας αποσπάσματα δηλώσεων, ή το “Ράδιο Αρβύλα”.

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή της Τρίτης:

tlife

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook