Πρώτοι άνοιξαν τον δρόμο οι \”Atenistas\”, μια ομάδα ανθρώπων που οργανώθηκαν μέσα από το διαδίκτυο με σκοπό να καλλωπίσουν περισσότερο την Αθήνα και να καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής στην Πρωτεύουσα.

Κάποιοι κάτοικοι τους χαρακτήρισαν, \”τρελούς\” και ρομαντικούς, βλέποντάς τους, να φυτεύουν λουλούδια στις παρατημένες ζαρντινιέρες του δήμου, λεγοντάς τους, πως, \”αύριο θα δείτε τι χάλια που θα είναι, όσο και αν εσείς τα φτιάχνεται.\” Ωστόσο, τίποτα δεν τους πτόησε, αντιθέτως κατάφεραν με την δράση τους, να \”παρασύρουν\” και άλλους.

Έτσι και στο Ηράκλειο, περίπου τριακόσιοι πενήντα ενεργοί πολίτες, απαλλαγμένοι από κομματικά και πολιτικά στερεότυπα, αποφάσισαν να μιμηθούν το παράδειγμά των \”Atenistas\” , δημιουργώντας ελέω του Μινώταυρου αλλά και του βασιλιά Μίνωα…τους \”Minoistas.\”

Σύνθημά τους:\”Ηρακλειώτες στην πράξη.\” (http://minoistas.blogspot.com)

Η δράση τους, αρχίζει  την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και το ραντεβού, έχει δοθεί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, με στόχο τον καθαρισμό του κόλπου που βρίσκεται δίπλα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι, προκειμένου η πόλη του Ηρακλείου να γίνει περισσότερο ανθρώπινη, καθαρή και καλαίσθητη!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook