Καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν για αρκετές ημέρες στη βόρεια Βολιβία έχουν αφήσει πίσω τους 38 νεκρούς και έχουν αναγκάσει χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ρούμπεν Σααβέντρα, η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η Ρουρεναμπάγκε όπου εντοπίζονται οι νεκροί από τις πλημμύρες, ενώ 44.242 οικογένειες εκτοπίστηκαν σε 113 δήμους.Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από 17.500 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης. 
Η κατάσταση είναι δύσκολη στο Τρινιδάδ , πρωτεύουσα της επαρχίας Μπενί, βόρεια της Λα Παζ , απειλείται από την άνοδο των υδάτων του ποταμού Μαμόρε που διασχίζει την πόλη. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εκτιμούν ότι έχουν απώλειες 21.000.000 δολαρίων από τα περίπου 42.000 ζώα που πνίγηκαν. Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει το στρατό για να βοηθήσει τον πληθυσμό και να οργανώσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης των περιοχών. Η περίοδος των βροχών στη Βολιβία , μια από τις φτωχότερες χώρες της Νότιας Αμερικής , που συνήθως αρχίζει τον Νοέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο, ξεκίνησε φέτος τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο , σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook