Το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους. Αρνητική είναι και η πρωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων -μέσω ρουσφετολογικών μηχανισμών- καθώς και στα προνόμια που απολαύουν οι «ημέτεροι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπεράριθμοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και προνομιούχοι σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους είναι οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι περισσότεροι δε από τους 1.993 υπαλλήλους της Βουλής (μόνιμοι και έκτακτοι) είναι διορισμένοι μάλιστα με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού αποτελούν προσωπικές επιλογές των «πατέρων του έθνους».

Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας εικοσαετίας δείχνει πως μία θέση στη Βουλή είναι ίσως ο καλύτερος ρουσφετολογικός διορισμός, κάτι που αποδεικνύεται από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της. Το 1993 οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν υπερέβαιναν τους 700, αλλά ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Το 2009, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, οι μόνιμοι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τους 1.361. Μάλιστα, μαζί με τους μετακλητούς υπαλλήλους και τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής έφτασε τους 2.123! Πέντε χρόνια αργότερα, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 1993.

zougla.gr από "Έθνος"