Τον ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), επέλεξε υπερήλικας (72 ετών), χήρος, με δύο παιδιά ενήλικα ,παντρεμένα, από το Άνω Βιάννου Ηρακλείου, με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,για να βγει από το αδιέξοδο της υπερχρέωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Π.Κ.Κρήτης, \”στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθύνθηκε υπερήλικας , συνταξιούχος 72 ετών, από το Άνω Βιάννου Ηρακλείου, οφειλέτης , ευρισκόμενος σε κατάσταση υπερχρέωσης σε δύο δάνεια, με συνολική οφειλή σε 2 τράπεζες που ανέρχεται στο ποσό των 22.777,01 ευρώ,όπου ως φαίνεται από τα προσκομιθέντα στοιχεία χωρίς δική του υπαιτιότητα είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Δανείστηκε ,πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις, όμως η επαναλαμβανόμενη μείωση της σύνταξής του,τον υποχρέωσε να δηλώσει αδυναμία πληρωμής αυτών,και να αιτήσει να ενταχθεί στον ν.3869/2010.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για συνταξιούχο του Ι.Κ.Α, ο οποίος εργαζόταν μέχρι το έτος 2013 ως οικοδόμος.Το εισόδημα του προέρχεται κυρίως από την σύνταξη γήρατος και επί πλέον εισόδημα 100ευρώ /μηνιαίως, από το ελαιόλαδο.

Έπειτα από τις συνεχείς μειώσεις που υπέστη η σύνταξή του σήμερα φθάνει στο ποσό των 625,82 ευρώ/μήνα. Περιουσιακά στοιχεία ο ίδιος διαθέτει: α)Μονοκατοικία 50 τ.μ και αποθήκη 50 τ.μ β)Αρκετά στρέμματα αγροτεμαχίων, εμπεριέχοντα ελιές σε διάφορες τοποθεσίες γ)Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο , χαμηλής εμπορικής αξίας.

Ο οφειλέτης, με τη συνδρομή της Νομικής Συμβούλου της ΄Ενωσης και δικηγόρου στο Ηράκλειο κ.Μαρίας Δαριβιανάκη πέτυχε, δυνάμει του με αριθμό11-12-2013 πρακτικό του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, την προσωρινή υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, 1) αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης 2)διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας που διαθέτει 3) καταβολή από τον δανειολήπτη το ποσό των 120 ευρώ μηνιαίως ,μέχρι την εκδίκαση της αίτησης που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την 23-10-2015.

Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, στέλνει μήνυμα με θετική αύρα,που ερμηνεύοντας θα πει ότι και οι ηλικιωμένοι΄που το χρέος τους έχει γίνει \”βραχνάς\” μπορούν να πάρουν δωρεάν την συμβουλευτική από την ΄Ενωση και με την συνδρομή ενός επαγγελματία δικηγόρου ,να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης στο Ειρηνοδικείο του τόπου κατοικίας ή διαμονής του.

Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους χρεωμένους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ενωσης καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 10 – 12μ.μ. στην Δ/νση:Πλατ.1866 Χανιά και Ιεράπετρα Λακέρδας 11 είτε στα τηλέφωνα 2821092306,2821092666 και 2842020140.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook