Ο Πάνος είχε βρει καταφύγιο στο κτήριο της οδού Μελιδονίου στα Χανιά, μέχρι σήμερα.

Θύμα της κρίσης ο ίδιος όπως δηλώνει έμεινε χωρίς στέγη και αποφάσισε να βρει κατάλυμα στο κτήριο που είχε δωριστεί στο Πολυτεχνείο από την Ελένη Φρατζεσκάκη, το 1993 και δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν.

Πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το κτήριο και να απευθυνθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που θα του παρείχαν στέγη.

Ο ίδιος δεν το έπραξε και έτσι σήμερα άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο κτήριο για να απομακρύνουν τον άστεγο από μέσα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ο Πάνος είχε στείλει πριν από λίγες ημέρες επιστολή προς το karavani.gr η οποία μεταξύ αλλων ανέφερε:

\”Η κατάσταση που το βρηκα ηταν χειρότερη και απο κοτέτσι, τα δε παραθυρα ηταν ακαλυπτα με αποτέλεσμα τα νερα της βροχης με τον καιρο να σαπισουν τελειως τα ξυλινα πατώματα όπως και αυτά των δυο κατω ορόφων άλλης επίσης εγκατελειμενης οικίας.

Το χειρότερο όμως είναι η εκτεταμένη υγρασια που δημιουργήθηκε στους τοίχους του παρακείμενου ισογείου όπου κατοικειται. Από τότε εως και σήμερα, δινω αγώνα για να καθαρίσω, στεγανοποιησω και να επισκευάσω το κτηριο ουτως ωστε να γινει πιο ανεκτη η διαβιωση μου και να περιορισω τυχον περαιτερω φθορες\”.

Μιλώντας στο Flashnews.gr o Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης τόνισε:\”Αναγνωρίζουμε το οξύ πρόβλημα που υπάρχει με την κρίση.  Όμως υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και υπάρχει μέριμνα από το δήμο που παρέχει στέγη σε αστέγους. Η πράξη του να καταλαμβάνεις ένα κτήριο, πέρα από το ότι είναι παράνομη από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα ειδικά όταν υπάρχουν κοινωνικές δομές που φροντίζουν και παρέχουν στέγη\”.

\"\"

\"\"

Ο Πάνος δεν θέλει να απευθυνθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου γιατί όπως ο ίδιος υποστηρίζει θα βρει προσωρινή στέγη εκεί και μετά από κάποιους μήνες θα πρέπει να φύγει

Όπως διευκρίνησε μιλώντας στο Flashnews.gr η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδακη:

\”Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου είναι παρούσα για περιπτώσεις αστέγων που επιθυμούν να φιλοξενηθούν.

Έχω ήδη ρωτήσει στο γηροκομείο και υπάρχει κρεββάτι για τη φιλοξενία του συγκεκριμένου αστέγου, για όσο χρειαστεί.

Εφόσον το επιθυμεί ο άνθρωπος μπορούμε να του προσφέρουμε φιλοξενία και υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα στα οποία μπορούμε να ανταποκριθούμε, δηλαδή να τον βοηθήσουμε αν δεν έχει χαρτιά, βιβλιάρια, ή να τον εντάξουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο, να του δώσουμε ρούχα. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά γι\’ αυτόν εφόσον θελήσει να συνεργαστεί μαζί μας.

Ακόμα και αν υπήρχε ξενώνας είναι λογικό ότι δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στέγη για το υπόλοιπο της ζωής του.

Μέχρι τώρα έχουμε φιλοξενήσει 54-56 ανθρώπους, οι οποίοι και δουλειά έχουν βρει κάποιοι και βιβλιάρια απορίας τους έχουμε δώσει και στο κοινωνικό παντοπωλείο τους έχουμε εντάξει, από τη στιγμή που έχουμε ελέγξει όλα τα στοιχεία τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους. Είναι και κάποιοι άλλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα ιατρικής φύσεως για τους οποίους επιλαμβάνονται άλλες υπηρεσίες.

Όμως, αν κάποιος θέλει να επανενταχθεί θα υποστηριχθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει η υπηρεσία και αυτό το διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχει διατροφή, διαμονή και ό, τι άλλο μπορεί να του προσφερθεί στο γηροκομείο.

Δεν είναι συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα φιλοξενίας, αυτό είναι κατά περίπτωση γιατί αν κάποιος ορθοποδήσει ή βρει μια λύση φεύγουν οι ίδιοι νωρίτερα\”.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook