Με έκπληξη είδα χθες στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ στα Χανιά, πως η χάρτινη συσκευασία γάλακτος γνωστής εταιρείας είχε ανεβεί απο το 1,18 το λίτρο σε 1,24 το λίτρο.

Δηλαδή απο την μιαν μέρα στην άλλη, το γάλα της εταιρείας αυξήθηκε κατα 6 λεπτά το λίτρο.

Και απόρησα γιατί οι τιμές του γάλακτος άλλων εταιρειών ήταν στα ίδια επίπεδα.

Την απάντηση μου την έδωσε η εξής είδηση:

"Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις αυξήσεις στην τιμή φρέσκου γάλακτος που έχουν σημειωθεί στην αγορά, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο. 
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ευσταθούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η τιμή του γάλακτος αυξήθηκε τεχνηέντως το τελευταίο εικοσαήμερο ενόψει της κατάργησης της νομοθεσίας που ορίζει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες.
Βάσει των καταγγελιών, όταν αλλάξει το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου, η τιμή θα επανέλθει με στόχο να φανεί σαν μείωση. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Αγορανομίας."

Όμως εκτός του τι θα κάνουν οι Εισαγγελείς, την μεγαλύτερη δύναμη την έχουμε εμείς οι καταναλωτές, στέλνοντας στα αζήτητα τα προιόντα αυτών των κερδοσκόπων.

Ναπ.Σ.