Κύκλωμα το οποίο έκλεβε αυτοκίνητα από την Αττική και στη συνέχεια, αφού πλαστογραφούσε τα στοιχεία τους, τα διέθετε από μάντρα που διατηρούσε στη Λέσβο, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

«Ιθύνων νους» του κυκλώματος είναι ο 40χρονος, υπεύθυνος λειτουργίας της μάντρας, ενώ στον πυρήνα του ανήκουν ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και εργαζόταν στη μάντρα, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης συνεργείου στη Λέσβο. Στο κύκλωμα εμπλέκεται και η 35χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

Τα μέλη του κυκλώματος, την τελευταία -τουλάχιστον- τριετία, έκλεβαν αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα εμφάνιζαν ως νόμιμα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε χώρους της μάντρας στη Λέσβο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

31 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα
1 φορτηγό όχημα
2 δίκυκλες μοτοσικλέτες
27 μεταλλικά τμήματα οχημάτων με αποτυπωμένους αριθμούς πλαισίων
1 κυνηγετικό όπλο, άνευ άδειας κατοχής

Όπως διακριβώθηκε, τα παραπάνω οχήματα έχουν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ τρία από αυτά έχουν παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης παραμονής στη χώρα. Πηγή lesvosnews.gr

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook