Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση για την προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γιώργου Κεραμιδιώτη «Κρίση και Εθνική Κατάθλιψη», την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:30 στο θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” με ελεύθερη είσοδο.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια συζήτηση του Κώστα Μπαϊρακτάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με τον Θόδωρο Μεγαλοοικονόμου, Ψυχίατρο Διευθυντή του 9ου τμήματος του Ψ.Ν.Α. Βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτελεί η αποδόμηση του όρου «Εθνική Κατάθλιψη» που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο τα τελευταία χρόνια. 
Συζητούνται ζητήματα όπως ο ρόλος των ΜΜΕ αλλά και των επιστημών της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας στην κατασκευή και τη διάχυση του όρου, οι πολιτικές διαστάσεις και συνέπειες της χρήσης αυτού ως μέσου χειραγώγησης του πληθυσμού και ευρύτερα η εγκαθίδρυση πολιτικών κοινωνικού ελέγχου μέσω της ιατρικοποίησης των κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί από το Δεκέμβρη του 2012 με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Χανίων και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ καθώς και σε μέλη του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook