Ο πρώην ταμίας του δήμου και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Αρχοντάκης είναι οι δύο από τους έξι κατηγορουμένους, που πρόκειται την Παρασκευή 13 Μαΐου να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εκδίκαση της υπόθεσης του ταμειακού ελλείμματος του δήμου Ρεθύμνου που εντοπίστηκε για την περίοδο 2003 – 2006 από τους ορκωτούς λογιστές, ύψους 963.360 ευρώ.

Σε δίκη έχουν παραπεμφθεί συνολικά έξι άτομα, καθώς εκτός από τους δύο βασικούς «πρωταγωνιστές», κατηγορούμενοι είναι δύο υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου και δύο υπάλληλοι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Στους τρεις μάλιστα, τη μία υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας – που τη μεγαλύτερη περίοδο ελέγχου για το έλλειμμα δεν βρισκόταν στην εν λόγω υπηρεσία – και τους δύο του ταμείου Παρακαταθηκών δεν είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και για τον λόγο αυτό αποτέλεσε αρνητική έκπληξη για τους ίδιους η παραπομπή τους στη δίκη με τις κατηγορίες που είχε ασκήσει ήδη από το 2008 και στα έξι άτομα ο Εισαγγελέας Ρεθύμνου.

Οι κατηγορίες για τους έξι κατηγορουμένους έχουν ως εξής:
• Ο πρώην ταμίας του δήμου κατηγορείται για α) υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, β) πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
• Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια
• Δύο υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας κατηγορούνται για απιστία
• Δύο υπάλληλοι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατηγορούνται για συνέργεια σε απιστία

Το έλλειμμα:

Με βάση του ελέγχους των ορκωτών λογιστών και ακολούθως το διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα ταμεία του δήμου Ρεθύμνου, το συνολικό έλλειμμα ανέρχεται σε 1,4 εκ. ευρώ περίπου. Σε αυτό ουσιαστικά υπολογίζεται το πραγματικό έλλειμμα των 963.360,85 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα εκτιμώνται με βάση το κατηγορητήριο στα 400 χιλιάδες ευρώ.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook