Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη σημαντικη συνεργασία του με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (07/02) ο Πλατανιάς.

Η σχετική ενημέρωση της ΠΑΕ:

Πολύτιμο εξοπλισμό, αναγκαίο για τις υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης ποδοσφαιρικών αγώνων και εκδηλώσεων, αλλά και για τις επιχειρήσεις διάσωσης στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων και αλλού, παρέδωσε σήμερα η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ως γνωστόν, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων συνεργάζεται αρμονικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013 μέχρι και σήμερα, προκειμένου εθελοντές του Σώματος να παρέχουν άμεσα εξειδικευμένες υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, σε περιπτώσεις που απαιτείται, στους φιλάθλους, οι οποίοι παρακολουθούν τους εντός έδρας αγώνες της Χανιώτικης ομάδας στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο «Ακάλη» των Χανίων αμέσως μετά την παράδοση του εξοπλισμού, ο υπεύθυνος Τύπου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων,Γιώργος Γεωργακάκης επεσήμανε, αρχικά, ότι «όπως γνωρίζετε, έχουμε τη χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας οι εθελοντές σε κάθε εντός έδρας αγώνα του Πλατανιά στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Οι εθελοντές βρίσκονται τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και στις κερκίδες προκειμένου να παρέχουν την πολύτιμη βοήθειά τους -σε περίπτωση που χρειαστεί- σε συμπολίτες μας, φιλάθλους, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια αδιαθεσία, κάποιο πρόβλημα υγείας».

Ο κ. Γεωργακάκης πρόσθεσε ότι «είναι μία διαδικασία που την ξεκινήσαμε από την περυσινή αγωνιστική περίοδο με αίσθημα ευθύνης, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών, στους φιλάθλους, οι οποίοι έρχονται στο γήπεδο, σε μια κρίσιμη και δύσκολη, οικονομικά, περίοδο και στηρίζουν την ομάδα τόσο με την αγορά καρτών διαρκείας και εισιτηρίων, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων με την παρουσία τους και το χειροκρότημά τους».

«Με αυτή την πρωτοβουλία», συνέχισε ο κ. Γεωργακάκης, «ξεκινήσαμε, ουσιαστικά, και μια διαδικασία παροχής βοήθειας στο τοπικό Σώμα Εθελοντών γιατί νιώθουμε ότι οφείλουμε να ανταποδώσουμε. Είπαμε, λοιπόν, ότι πρέπει κι εμείς να προσφέρουμε ανάλογα, ως εκ τούτου ζητήσαμε από τους επικεφαλής των εθελοντών να μας δώσουν μια λίστα με συγκεκριμένα εξειδικευμένα προϊόντα – εξοπλισμό, που χρειάζονται σε περιπτώσεις διάσωσης ως επί το πλείστον προκειμένου η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων να τα αγοράσει και να τα προσφέρει στο Σώμα Εθελοντών. Σήμερα, λοιπόν, παραδίδουμε την πρώτη παρτίδα από αυτά τα χρήσιμα προϊόντα. Θα ακολουθήσει και μια δεύτερη, φιλοδοξούμε στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου ή στις αρχές της επόμενης».

Καταλήγοντας, ο υπεύθυνος Τύπου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων υπογράμμισε: 

«Θέλουμε, ταυτόχρονα, να συμβάλλουμε ώστε να στηριχθεί, αλλά και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο εθελοντισμός στα Χανιά. Θεωρούμε ότι με την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό και θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που έρχονται στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, είναι άκρως επαγγελματίες και βοηθούν την ομάδα του Πλατανιά Χανίων να παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι, πέραν από τον «καθρέφτη» της ομάδας, που είναι η αγωνιστική παρουσία, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων δίνει πολύ μεγάλη σημασία και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα καθώς θέλουμε να είμαστε γενικότερα σε υψηλό επίπεδο».

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Χαριτάκης σημείωσε:

«Ευχαριστούμε πολύ την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων. Τα υλικά που παραλάβαμε σήμερα είναι πολύ χρήσιμα για το Τμήμα μας και τη λειτουργία του, για τις δράσεις που κάνουμε είτε σε εντεταλμένες υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης (ποδοσφαιρικοί αγώνες, εκδηλώσεις κ.λπ.) είτε σε διασώσεις στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων και αλλού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και πάλι».

Ο υπαρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Κατσικογιάννης ανέφερε: 

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων γι” αυτή τη βοήθεια στο Τμήμα Χανίων. Είναι πολύτιμη. Να πούμε ότι τα υλικά μάς «έρχονται» ως επί το πλείστον από χορηγίες και δωρεές από τοπικές συλλογικότητες, οι οποίες ζητούν τις υπηρεσίες μας. Εμείς είμαστε πάντα «ανοιχτοί» μαζί τους, ως Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και θα είμαστε πάντα μαζί τους κατά τις δυνατότητές μας, γιατί κι εμείς είμαστε εθελοντές, προσφέρουμε από τον ελεύθερο χρόνο μας. Γι” αυτό ας μας συγχωρέσουν όποιοι τους αρνηθούμε. Αυτό δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε να αρνηθούμε, αλλά το κάνουμε γιατί δεν είμαστε, εκείνη την περίοδο, στη δυναμικότητα που πρέπει για να μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα σε όλους αδιακρίτως».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook