Οι περισσότεροι τουρίστες στο Άμστερνταμ θα κάνουν ένα πέρασμα από την περίφημη «Red Light District», όπου ιερόδουλες κάθονται υπομονετικά σε ένα δωμάτιο με μικρή βιτρίνα, περιμένοντας τους πελάτες.

Την εβδομάδα αυτή ένα νέο μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στην «καρδιά» της περιοχής αυτής, με σκοπό να δείξει στους επισκέπτες πώς είναι η ζωή από την άλλη πλευρά της βιτρίνας: από τη μεριά δηλαδή της κοπέλας.

Το μουσείο ονομάζεται «Red Light Secrets» και βρίσκεται σε έναν πρώην οίκο ανοχής. Μάλιστα, για να εισέλθεις στο μουσείο περνάς από το ολόγραμμα μιας πόρνης!

Οι επισκέπτες μπορούν για αρχή να δουν ένα σύντομο βίντεο το οποίο παρουσιάζει τους εργαζομένους που απασχολούνται μαζί με τις ιερόδουλες: αυτούς που καθαρίζουν και επιδιορθώνουν τα δωμάτια, πλένουν και εφοδιάζουν τις κοπέλες με τρόφιμα και ποτά.

Το «Red Light Secrets» παρουσιάζει και μια αναδρομή στην ιστορία της πορνείας, από τον 16ο αιώνα. Ωστόσο εκεί που εστιάζει είναι από το 2000 και έπειτα, οπότε και η πορνεία έγινε νόμιμη στην Ολλανδία.

Το μουσείο εστιάζει στην επίδραση της πορνείας στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή της πόλης, παρουσιάζοντας και την καθημερινότητα της εκδιδόμενης.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook