Στην άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κατέληξε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία εκρηκτική συνεδρίαση.

Ουσιαστικά η απόφαση ελήφθη νωρίτερα σε σύσκεψη των στελεχών που ανήκουν στην πλειοψηφία, ενώ ήταν δεδομένη η άποψη της μειοψηφικής τάσης, της αριστερής πλατφόρμας δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πρέπει να ακυρωθεί – είχαν έτσι κι αλλιώς καταψηφίσει τη σχετική απόφαση της ΚΕ την περασμένη Κυριακή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτησή άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις.

Η αριστερή πτέρυγα του Πάνου Λαφαζάνη ζητεί και σε αυτή την περίπτωση να αρθεί η στήριξη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται στελέχη της πλειοψηφίας, που προέρχονται από την ΑΝΑΣΑ (π.χ. ο Π. Λάμπρου).

Το πρόβλημα στην περίπτωση Βουδούρη είναι ότι καταφθάνουν στην Κουμουνδούρου αποφάσεις τοπικών οργανώσεων, που ζητούν αλλαγή υποψηφίου. Μάλιστα όλες οι οργανώσεις που συνεδρίασαν αυτές τις ημέρες έλαβαν αρνητική απόφαση για τον κ. Βουδούρη, ενώ κάποιες, όπως η νομαρχιακή της Κορίνθου έστειλαν και εγγράφως την απόφασή τους.

Να αρθεί η στήριξη στον κ. Βουδούρη ζητούν και οι οργανώσεις της νεολαίας, παρότι αυτή ελέγχεται από τους προεδρικούς! Το μήνυμα που εισπράττει η Κουμουνδούρου είναι ότι ο κ. Βουδούρης δεν θα καταφέρει να συγκροτήσει ούτε ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό ο προβληματισμός είναι έντονος.

με πληροφορίες από protothema.gr