Αντιμέτωπος με τη διαγραφή από τη ΝΔ είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης παρά το γεγονός ότι η ΝΔ δεν του έδωσε το επίσημο χρίσμα.

Μάλιστα ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κατέλαβε το αξίωμα όταν εξέπεσε της θέσης ο «νομάρχης» Παναγιώτης Ψωμιάδης, είχε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς προόριζε τον κ. Τζιτζικώστα για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανακόψει τη δυναμική του σημερινού δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως ο επικρατέστερος να επανεκλεγεί.

«Ή Δήμο Θεσσαλονίκης ή τίποτα», είπε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός στον «αντάρτη» Απόστολο Τζιτζικώστα. «Θα κατέβω στην Περιφέρεια», απάντησε στον πρωθυπουργό ο πρώην γαλάζιος βουλευτής, γιος του επίσης πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Τζιτζικώστα.

Μετά τον διάλογο αυτό η ρήξη της επίσημης ΝΔ με τον νεαρό Απόστολο Τζιτζικώστα ήταν γεγονός. Ο νυν περιφερειάρχης έσπευσε να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του την Πέμπτη για να φέρει προ τετελεσμένων τη ΝΔ.

Η ΝΔ αντέδρασε την Παρασκευή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για περιφερειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας εξασφαλίσει την επισημη στήριξη της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, είναι έτοιμος να διαγράψει τον Απόστολο Τζιτζικώστα από τη ΝΔ. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Σαμαράς θα δώσει «αέρα» στην υποψηφιότητα του κ. Ιωαννίδη και θα στείλει το μηνυμα σε όλους τους επίδοξους αντάρτες ότι συμπεριφορές σαν αυτές του νεαρού περιφερεάρχη δεν θα γίνουν ανεκτές. Το ερώτημα είναι ωστόσο πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία: Θα επιλέξουνν επίσημο υποψήφιο και δεδηλωμένο οπαδό του Άρη Γιάννη Ιωαννίδη, ή θα κάνουν και αυτοί με την σειρά τους αντάρτικο συμπαρατασσόμενοι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα;

Με τις ευλογίες Σαμαρά υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ο Γιάννης Ιωαννίδης

Εν τω μεταξύ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:

«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.

Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά "τείχη", όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.

Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».

Δεν κάνει πίσω ο Τζιτζικώστας

Με μια σύντομη δήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκαθάρισε πως θα είναι κανονικά υποψήφιος και έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Συγγρού.

«Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι στην Περιφέρειά μας να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Σας ευχαριστώ», ήταν η σύντομη δήλωσή του.

protothema.gr