Υλικά

• 20-25 τεμ. σαλιγκάρια
• 80 γρ. πατάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
• 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 4 αυγά
• 5 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• ¼ λεμόνι (ξύσμα)
• ¼ λεμόνι (χυμό)
• ½ κ. γλυκού θυμάρι
• 3 κ. σούπας ξύδι (για το βράσιμο των σαλιγκαριών)
• Αλάτι &πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σαλιγκάρια με νερό ξύδι και αλάτι για 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το κέλυφος και τα τοποθετούμε σ’ ένα μικρό μπώλ, προσθέτοντας το θυμάρι, 1 κουταλιά παρθένο ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν κατά μέρος.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις έρθει σε θερμοκρασία, ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε. Στο μεσοδιάστημα, χτυπάμε σ’ ένα μπώλ τα αυγά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το μίγμα του αυγού στο τηγάνι που τηγανίζουμε τις πατάτες και με τη βοήθεια μιας κουτάλας, ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε και τα σαλιγκάρια μαζί με τη μαρινάδα τους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.