Κάλεσμα σε συλλαλητήριο απευθύνουν οι αγρότες στα Χανιά, οι οποίοι για 4η ημέρα παραμένουν στο \”μπλόκο\” στα Μεγάλα Χωράφια, συντονίζοντας την δράση τους με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: \”Συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία το Σάββατο 8 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων καλούμε σε συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο στα Μεγάλα χωράφια\”.

Την ίδια ώρα τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος φοιτητών εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Όπως αναφέρουν:

\”Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν, με τα τρακτέρ στους δρόμους, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μάχονται για την επιβίωση τους και ταυτόχρονα, για να δουν καλύτερες μέρες. Αντιστέκονται στη φορολογική επιδρομή που εξαπέλυσε εναντίον τους η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία τους οδηγεί, γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα. Παλεύουν να κρατήσουν τα σπίτια, τα χωράφια, το βιος τους που επιχειρούν να τους το αρπάξουν η εφορία και η τράπεζα.

Αντιδρούν στην επίθεση χαρατσώματος, που αποδεκατίζει το πενιχρό εισόδημά τους. Αγωνίζονται για να μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους, εξασφαλίζοντας εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο μπλόκο στα Μεγάλα χωράφια, δίνοντας ραντεβού την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής αγοράς, απ\’ όπου και θα αναχωρήσουμε με αυτοκίνητα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook