Για την εγκατάλειψη του σκύλου του συνελήφθη σήμερα αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, ο νεαρός άνδρας που ξυλοκόπησε την περασμένη Δεύτερα τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), (δείτε εδώ) και μερικές μέρες νωρίτερα και τον Παύλο Ροζάκη, εθελοντή του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», επειδή προσπάθησαν να βοηθήσουν τα δύο σκυλιά ζούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε βενζινάδικο σε περιοχή των Χανίων.

Σήμερα πελάτισσα του βενζινάδικου, που γνώριζε τα σκυλιά βρήκε το ένα χιλιόμετρα έξω από την πόλη αλλά αμέσως και αναγνώρισε, αφού το ένα μάτι του ζώου είναι θολό.

Αφού ενημέρωσε την κα Μπομπολάκη για το σκυλί, του οποίου η τύχη αγνοούνταν εδώ και μέρες, η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. μετέβη να δει το ζώο και στην συνέχεια πήγε στο Α.Τ. Χανίων.

Εκεί κατέθεσε ξανά καταγγελία εις βάρος του άνδρα, που της επιτέθηκε αλλά αυτή τη φορά για την εγκατάλειψη του σκύλου του, που είναι ποινικό αδίκημα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο, ενώ ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν όντως το σκυλί του ανήκει.

Ο νταής όμως αρνήθηκε ότι το ζώο αυτό είναι το δικό του. Δεν θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά αναμένουμε να οριστεί δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως εξήγησε η κα Μπομπολάκη στο www.zoosos.gr υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που αναγνώρισαν το σκυλί και θα καταθέσουν, ότι το έβλεπαν αλυσοδεμένο στο συγκεκριμένο βενζινάδικο.

zoosos.gr