Μια φοιτήτρια από τη Σαουδική Αραβία πέθανε από καρδιακή προσβολή, όταν οι αρχές του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούσε, δεν επέτρεψαν στους διασώστες που κατέφθασαν στο σημείο, να μπουν στον πανεπιστημιακό χώρο επειδή ήταν… άντρες.

Χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους και την οργή τους για τον άδικο χαμό της Amna Bawazeer, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η νεαρή φοιτήτρια κατέρρευσε εντός του πανεπιστημίου King Saud στο Ριάντ, το πρωί της Τετάρτης, και το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο που βρισκόταν σχεδόν δύο ώρες μετά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει τοπική εφημερίδα, την οποία επικαλείται η Daily Mail, η διοίκηση του πανεπιστημίου εμπόδισε τους διασώστες να φτάσουν πιο έγκαιρα επειδή ήταν άντρες… καθώς οι άντρες απαγορεύονται εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Όταν η οικογένεια της φοιτήτριας κατάφερε να αναλάβει τη φροντίδα της, εκείνη ήταν ήδη νεκρή.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου αρνείται ότι υπήρχε οποιαδήποτε καθυστέρηση, λέγοντας πως το πανεπιστήμιο έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη ζωή της φοιτήτριας.

Η ερμηνεία του Ισλάμ στη Σαουδική Αραβία είναι πάρα πολύ αυστηρή και θέλει τα δύο φύλα να μένουν χωριστά στα σχολεία και σχεδόν σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μάλιστα, πολλά εστιατόρια και καφετέριες έχουν ειδικά καθίσματα για γυναίκες και πολύ συχνά ξεχωριστές εισόδους για αυτές στις «οικογενειακές τους ζώνες», όπου απαγορεύεται η είσοδος σε άντρες που είναι μόνοι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook