Οι Αφγανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν στα χέρια τους έναν σκύλο της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν (Isaf), τον οποίο έπιασαν τον Δεκέμβριο έπειτα από συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί στην ανατολική επαρχία Λάγμαν.
Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) επεσήμανε ότι ένας «σκύλος πολέμου αγνοείται» έπειτα από μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Την Τετάρτη οι Ταλιμπάν ανέβασαν στον ιστότοπό τους ένα βίντεο, που στη συνέχεια ανέβηκε και στο Facebook, στο οποίο ισχυρίζονται ότι ο σκύλος που έχουν πιάσει ανήκει στον αμερικανικό στρατό. Παρόλα αυτά δυτικές στρατιωτικές πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σημείωσαν ότι ο σκύλος ανήκει στον βρετανικό στρατό.
Στο εξάλεπτο βίντεο, που έχει γυριστεί σε μια αυλή, φαίνεται ένας καφετί σκύλος, τον οποίο κρατούν από λουρί, να είναι περιτριγυρισμένος από πέντε άνδρες οπλισμένους με τουφέκια και χειροβομβίδες.
Στο βίντεο ο σκύλος φορά στην πλάτη του ένα μαύρο γιλέκο με τσέπες. Μια φωνή που σχολιάζει τις εικόνες αναφέρει ότι μαζί με το ζώο οι Ταλιμπάν άρπαξαν τρία τουφέκια, ένα πιστόλι, ένα GPS και έναν φακό.
Το ζώο, που παρουσιάζεται ως τρόπαιο και φέρεται να ονομάζεται «συνταγματάρχης», έχει κατεβασμένα τα αφτιά και μοιάζει τρομαγμένο την ώρα οι άνδρες κάνουν φασαρία γύρω του και φωνάζουν πολλές φορές «Άλαχ Άκμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντάρτες έπιασαν τον σκύλο έπειτα από «μια επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων» εναντίον θέσεων τους στην Αλίγκαρ, περιοχή της επαρχίας Λάγμαν.
Η Isaf χρησιμοποιεί εκατοντάδες σκύλους στο Αφγανιστάν για να εντοπίζει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή και ναρκωτικά.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook