Το δρόμο για τις… καλένδες πήρε και μάλιστα οριστικά το επιχειρησιακό σχέδιο που προανήγγειλε ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Παρά τις εξαγγελίες περί κινήτρων για επιστροφή στην ύπαιθρο, η σημερινή κυβέρνηση και πολύ περισσότερο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρκέστηκε μόνο σε μεγάλα λόγια, με σκοπό να κερδίσει τη μάχη της επικοινωνίας.
Τo καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα… project που μπήκε σε εφαρμογή επί εποχής Σκανδαλίδη σε συνδυασμό με τα… καλάθια αγροτικών προϊόντων ανά περιφέρεια που τελικώς κι αυτά αποδείχτηκαν τρύπια, δεν απέδωσε, ενώ κανείς δε μπορεί να λησμονήσει το πρόγραμμα διανομής γης, που κι αυτό τόσο προβλήθηκε τα τελευταία χρόνια. 
Τελικώς, κι αυτό αποδείχτηκε «άσφαιρο» αφού με 2-3 στρέμματα γης δεν γίνεται κανείς αγρότης, πόσο μάλλον αν οι εκτάσεις που θα νοικιάσει είναι πάνω σε βράχους, βουνά κ.λπ. ή αν δεν μπορούν να ποτιστούν. Και το σημαντικότερο, αν κληθεί ο αγρότης να καταβάλλει υψηλούς φόρους.
Μοναδική, ίσως, ελπίδα των νέων στην ύπαιθρο που προσπαθούν να ενημερωθούν μέσω κυρίως των οργανώσεων τους αποτελούν οι ενισχύσεις που θα δοθούν το επόμενο διάστημα για εγκατάσταση νέων γεωργών. Αλλά κι αυτές εφόσον αφορούν ποσά περί τα 20 χιλιάρικα… εκτός του ότι αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό», είναι αμφίβολο αν θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ή θα καταλήξουν σε αλλότριες τσέπες.
Και το σημαντικότερο, που αναρωτιούνται οι εν δυνάμει επιλέξιμοι παραγωγοί: Θα φτάσουν άραγε στο σημείο να φορολογήσουν και το πριμ πρώτης εγκατάστασης;
Του Αλέξανδρου Μπίκα/paseges.gr
(Για την αντιγραφή: Ναπ.Σ.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook