Στις διαβουλεύσεις βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκειμένου να κλείσουν τις υποψηφιότητες που θα υποστηρίξουν στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να ανάψουν πράσινο φως στους ήδη εκλεγμένους περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ. Επομένως προχωρούν κανονικά οι υποψηφιότητες των Σταύρου Αρναουτάκη (Κρήτη), Απόστολου Κατσιφάρα (Δυτική Ελλάδα), Άρη Γιαννακίδη (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη) και Γιάννη Μαχαιρίδη (Νότιο Αιγαίο). Και φυσικά στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική.
Πονοκέφαλο για το ΠΑΣΟΚ προκαλεί η περιφέρεια Πελοποννήσου όπου όπως φαίνεται υπάρχει εμπλοκή και πάλι από τις νομαρχιακές του κόμματος για την υποστήριξη του Πέτρου Τατούλη. Επομένως δεν θεωρείται βέβαιη η εκ νέου υποστήριξή του από το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, πρόβλημα εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ στην επιλογή υποψηφίου για την Στερεά Ελλάδα και έχει αναθέσει στις νομαρχιακές του κόμματος να βρουν την άκρη. Στο μηδέν βρίσκεται το θέμα του υποψηφίου περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία την ώρα που έχουν ακουστεί τα ονόματα του Άγγελου Τόλκα και της Εύας Καϊλή. Για την Δυτική Μακεδονία θα ξαναπροωθήσει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαϊορδανίδη ο οποίος είχε πάει πολύ καλά στις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Εκκρεμότητα υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ και στις περιφέρειες Ηπείρου όπου είχε κατέβει κι έχασε ο Βαγγέλης Αργύρης και Βορείου Αιγαίου.
Ζυμώσεις για τους υποψηφίους περιφερειάρχες γίνονται και στην ΔΗΜΑΡ. Για την περιφέρεια Αττικής η ΔΗΜΑΡ δείχνει ότι δυσκολεύεται να υποστηρίξει την υποψηφίοτητα του βουλευτή της Βασίλη Οικονόμου όμως πιθανότατα στο τέλος να αναγκαστεί να δώσει και τις δικές της ευλογίες.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης θα κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Επίσης η ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να πείσει τον εγκληματολόγο Γιάννη Πανούση να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να κάνει την έκπληξη και να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σκέψη για την στήριξη του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για την περιφέρεια Ηπείρου η ΔΗΜΑΡ στρέφεται στον Γιώργο Ζάψα και για την Κρήτη προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του Αντώνη Ανιψιτάκη.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook