Τον ουρανό του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει από απόψε μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή άνω των 2.900 αθλητών και αθλητριών από 85 χώρες, ανάμεσά τους και επτά Ελληνες.

\"Φαντασμαγορική

Με την φαντασμαγορική τελετή έναρξης που έγινε απόψε, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η νύκτα έγινε μέρα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν από τους διοργανωτές πάνω από το στάδιο «Fisht» και την οποία παρακολούθησαν 40.000 θεατές.

Πάντως, υπήρξαν και οι ατυχίες για τους Ρώσους διοργανωτές, αφού το οπτικό εφέ με τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους στην οροφή του σταδίου δεν ολοκληρώθηκε. Η τεχνολογία τους πρόδωσε, αφού από τις πέντε νιφάδες χιονιού που εμφανίστηκαν, άνοιξαν μόνο οι τέσσερις πρώτες.

Αυτό το ατυχές περιστατικό, δεν υποβάθμισε, ωστόσο, το μεγάλο σόου που ακολούθησε, κάνοντας μια μεγάλη αναδρομή στο «όνειρο» στη ρωσική ιστορία και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

\"Φαντασμαγορική

Συμμετείχαν δεκάδες αστέρια του μπαλέτου που χόρεψαν, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής, η οποία κυριάρχησε στην τελετή, ενώ εμφανίστηκαν και μουσικά γκρουπ όπως οι TATU, το ρωσικό συγκρότημα με τις δύο τραγουδίστριες οι οποίες είχαν ανταλλάξει ένα φιλί επί σκηνής, αλλά και η χορωδία του στρατού, η οποία τραγούδησε την επιτυχία «Get Lucky» των «Daft Punk».

\"Φαντασμαγορική

Η τελετή που είχε σχεδιαστεί να εντυπωσιάσει τους θεατές, έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, των ηγετών της Ιαπωνίας και της Κίνας και υψηλόβαθμους εκπροσώπους άλλων 40 χωρών, αλλά και πολλές απουσίες, όπως του Μπαράκ Ομπάμα και του Φρανσουά Ολάντ, Πρόεδρων των ΗΠΑ και Γαλλίας αντίστοιχα, της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ και του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, που θέλησαν έτσι να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για την καταπάτηση στη Ρωσία των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

\"Φαντασμαγορική

Στην τελετή συμμετείχαν περίπου 3.000 καλλιτέχνες σε ένα σόου διάρκειας δυόμισι ωρών, ενώ στην καθιερωμένη παρέλαση των εθνικών αποστολών, η ελληνική μπήκε πρώτη στο στάδιο με τη Γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά από την 24χρονη σημαιοφόρο Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια του σκι αντοχής στην 3η συμμετοχή της σε Χειμερινούς Αγώνες.

\"Φαντασμαγορική

Την κήρυξη έναρξης των Αγώνων έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που επένδυσε πολλά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς (σε χρήματα πάνω από 50 δις δολ.), έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, που όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να κρατήσει αποστάσεις από τους επικριτές της διοργάνωσης.

\"Φαντασμαγορική

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς όπερας, τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο, ενώ την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βωμό του σταδίου πραγματοποίησαν ο παίκτης του χόκεϊ Βλάντισλαβ Τρέτιακ και η Ολυμπιονίκης του σκι Ιρίνα Ροντνίνα, δύο θρύλοι του ρωσικού αθλητισμού στα χεμερινά σορ.

\"Φαντασμαγορική

Νωρίτερα, τη Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στο στάδιο έφεραν η Μαρία Σαράποβα (τένις), η Γελένα Ισινμπάγεβα (στίβος), ο Αλεξάντερ Καρέλιν (πάλη) και η Αλίνα Καμπάεβα (γυναστική).

Για την ασφάλεια στους Αγώνες οι Ρώσοι έχουν διαθέσει 37.000 αστυνομικούς και άλλο προσωπικό, αφού οι Ισλαμιστές του Καυκάσου έχουν προειδοποιήσει με τρομοκρατικό χτύπημα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook