«Αναλυτές προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και θα μπορούσε ακόμη και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία για την δεύτερη θέση, πίσω από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ», γράφουν σε άρθρο τους οι FT.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην Εθνική Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να υποστηρίζει πως «η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα»...

Συνεχίζοντας, οι FT αναφέρονται στο πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έπεσαν μετά τη δολοφονία Φύσσα και πως δημιουργήθηκε εν τέλει ένα κλίμα συμπάθειας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο μελών του κόμματος έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Η υπόθεση Χρυσή Αυγή και ο Ηλίας Κασιδιάρης 

Η αμερικανική εφημερίδα γράφει για το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη, περιγράφοντας πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής προετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές και πως μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, «έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και ας αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες».

«Σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα γαλανόλευκα χρώματα της Ελλάδας, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τα σχέδια του να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων- από το κελί της φυλακής. ''Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να με βάλει στη φυλακή πριν τις εκλογές έτσι ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλώ στο κοινό'' λέει. Αλλά εγώ θα είμαι υποψήφιος εκτός και εάν περάσουν έναν ειδικό νόμο που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα». 

protothema.gr