Βασικό εργαλείο ιχνηλασιμότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, το οποίο ανάμεσα στα άλλα θα βάλει φραγμό και στο λαθρεμπόριό τους, χαρακτήρισε την ηλεκτρονική καταγραφή λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ειδικότερα, μιλώντας σε σχετική ημερίδα της γενικής διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου, ανέφερε ότι με την ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή, η χώρα αποκτά για πρώτη φορά, επίσημα, αναλυτικά και αξιόπιστα στοιχεία.

Τα στοιχεία αφορούν, μεταξύ άλλων, το πόσα και ποια γεωργικά φάρμακα χρησιμοποιούνται ανά καλλιέργεια, πόσο επηρεάζουν το κόστος παραγωγής, πού υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων και ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής φορολόγησης των αγροτών, ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «οι αναμενόμενες διευκρινίσεις από πλευράς της γενικής γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, έστω και καθυστερημένα, θα δώσουν τις δέουσες απαντήσεις».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook