Το «πείραμα του Αγίου Παντελεήμονα» επιχειρεί να εφαρμόσει η Χρυσή Αυγή στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης με «Δούρειο Ίππο» τις επερχόμενες εκλογές, προσπαθούν να επανακτήσουν επιρροή και δύναμη σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου, όπως λένε να «ανακαταλάβουν τις πόλεις».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια που παρουσίασε η Χρυσή Αυγή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι τρεις κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκ των οποίων ένας προφυλακισμένος, ένας βουλευτής που έχει «στιγματιστεί» για τη σχέση του με τα εγκληματικά τάγματα εφόδου της Νίκαιας, δύο πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και επεισόδια, ένας επικεφαλής τάγματος εφόδου στη Θράκη, δύο υπεύθυνοι παραστρατιωτικών κατασκηνώσεων τύπου Νέδα και σκληροί πυρηνάρχες που παραμένουν πιστοί στον αρχηγό.

Ειδικότερα, στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ίχνονται ο Η. Κασιδιάρης για το δήμο Αθηναίων, ο Α. Ματθαιόπουλος για τη Θεσσαλονίκη και ο Η. Παναγιώταρος για την Περιφέρεια Αττικής. Αν σε αυτούς προστεθεί και ο Η. Κούζηλος, που θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος Πειραιά, αλλά και ο Π. Ηλιόπουλος που μέσα από τη φυλακή θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διαπιστώνει κανείς ότι η Χρυσή Αυγή ποντάρει πολλά στις εκλογές, θέλοντας να εξαργυρώσει και τις δράσεις των «ταγμάτων» της όλο αυτό το διάστημα.

Ελάχιστα είναι τα νέα πρόσωπα που εμφανίζονται ως υποψήφια, και αυτά, τα περισσότερα είναι είτε «πυρηνάρχες» ανά την Ελλάδα, είτε άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης των Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την Αττική «ξεχωρίζει» εκείνη της Ευγενίας Χρήστου, που κατέρχεται ως υποψήφια για αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Είναι η μοναδική γυναίκα που προαλείφεται για τέτοιο πόστο. Πρόκειται για τη σύζυγο του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή. 

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος, οικονομολόγος και διοικητής διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής. Την ιδιότητά του τονίζουν με νόημα τα μέλη της Χρυσής Αυγής που επιθυμούν να αποκηρύξουν -προς το παρόν- την ιδεολογία της ευγονικής που με τόσο θέρμη υποστήριζαν.

newpost.gr