Η ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη από τις κόρες του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, απολογείται σήμερα ενώπιον δικαστή των Βαλεαρίδων με την κατηγορία της φορολογικής απάτης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ισπανικής μοναρχίας, η οποία εμφανίζεται αποδυναμωμένη εξαιτίας των σκανδάλων.
Η 48χρονη πριγκίπισσα θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστή Χοσέ Κάστρο, στο δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, σε μια αίθουσα όπου δεσπόζει το επίσημο πορτρέτο του πατέρα της.
Η Κριστίνα κατηγορήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον σύζυγό της, τον πρώην πρωταθλητή του χάντμπολ και νυν δούκα της Πάλμα Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, για υπεξαίρεση ποσού 6,1 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία. 
Οι κατηγορίες σε βάρος της, που αναλύονται από τον δικαστή σε μια λεπτομερή δικογραφία 227 σελίδων, έπεσε σαν βόμβα στη βασιλική οικογένεια που, αμαυρωμένη από τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ανακαλύπτει ότι δεν είναι πλέον ανέγγιχτη.
Στα 76 του, μετά από 38 χρόνια στο θρόνο, ο Χουάν Κάρλος εμφανίζεται σήμερα κουρασμένος, στηριζόμενος σε πατερίτσες για να μπορέσει να περπατήσει μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο. 
Η υπόθεση Ουρντανγκαρίν τού στοίχισε σε δημοτικότητα, όμως ακόμη πιο καταστροφικό αποδείχτηκε ένα ταξίδι του στην Μποτσουάνα, το 2012, όπου πήγε να κάνει σαφάρι την ώρα που η Ισπανία βυθιζόταν στην οικονομική κρίση.
Ο βασιλικός οίκος ελπίζει πλέον να μπει ένα τέλος σ\’ αυτό που ο αυλάρχης Ραφαέλ Σποτόρνο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει δημοσίως «μαρτύριο».
Η ινφάντα Κριστίνα αναμένεται να φτάσει σήμερα το πρωί στις Βαλεαρίδες, καθώς το ραντεβού της με τον Κάστρο και τον αντεισαγγελέα διαφθοράς Πέδρο Όρατς είναι προγραμματισμένο για τις 11.00 (ώρα Ελλάδας). «Είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ισπανών θα διαπιστώσει ότι η ινφάντα είναι αθώα» δήλωσε την Παρασκευή ο Χεσούς Μαρία Σίλβα, ένας εκ των συνηγόρων της.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook