Μπορεί οι πράξεις φιλανθρωπίας να είναι ένα από τα «παράπλευρα» -και λίγο πολύ επιβεβλημένα- χόμπι των πλουσίων, όμως οι εκατομμυριούχοι του κόσμου έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για το πού πρέπει να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του WealthInsight, πρώτη επιλογή των πλουσίων για φιλανθρωπική δράση αποτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, που ασχολούνται κυρίως με τις τέχνες, τη μουσική και τα μουσεία. Στη δεύτερη θέση της προτίμησής τους έρχονται οι ακαδημαϊκοί οργανισμοί όπως είναι τα σχολεία και τα κολέγια με το χώρο της υγείας να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Αντίθετα, ανάμεσα στις λιγότερο αγαπημένες ενασχολήσεις των πλουσίων είναι η θρησκεία, τα think tanks, ο αθλητισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο στρατός.
Οι γυναίκες εκατομμυριούχοι φαίνεται πως προτιμούν να ασχολούνται περισσότερο με ανθρωπιστικούς σκοπούς και με την υγεία ενώ όσοι απέκτησαν την περιουσία τους από τον χρηματοοικονομικό τομέα συνηθίζουν να κάνουν δωρεές για ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Η έρευνα χωρίζει τις προτιμήσεις των πλουσίων ανά περιοχή και μάλιστα, ανάλογα με αυτήν, οι προτιμήσεις ποικίλουν. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η ΗΠΑ και η Ευρώπη, η υγεία και ο πολιτισμός συγκεντρώνουν τις περισσότερες δωρεές, ενώ στις αναπτυσσόμενες την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των εκατομμυριούχων καταλαμβάνει η εκπαίδευση.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook