Την προηγούμενη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στο Μαράθι Ακρωτηρίου Χανίων, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, Ναύαρχος Σερ Τζορτζ Ζαμπέλλας (Sir George Zambellas), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη Π.Ν. και τον Ακόλουθο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Συνταγματάρχη Άντονι Μόρφετ (Anthony Morphet). 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Κέντρου, Αρχιπλοίαρχο Ι. Γ. Παυλόπουλο Π.Ν., για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες του 
Κέντρου,εστιάζοντας στις παρασχεθείσες εκπαιδεύσεις στις μονάδες του Βρετανικού Ναυτικού.

 Ο ναύαρχος Sir Τζορτζ Ζαμπέλλας γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε από Έλληνα πατέρα και Βρετανίδα μητέρα το 1958. 

Σπούδασε στη Ζιμπάμπουε (τότε Ροδεσία) και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, από όπου πήρε δύο πτυχία: στην αεροναυπηγική και στη μηχανική αστρονομίας.Το 1980, ο Ζαμπέλλας εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, ακολουθώντας μιαν καριέρα με ραγδαία εξέλιξη.

Από τον Απρίλιο του 2013 πήρε τον τίτλο του πρώτου Λόρδου της Θάλασσας. Είναι, δηλαδή, ο αρχηγός του Βρετανικού Ναυτικού και στο όνομά του προστέθηκε ο τίτλος Sir.