Στην παρουσίαση της V-Class, ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η νέα εταίρος του γερμανικού ομίλου Aston Martin, έχει το δικαίωμα να δανειστεί τις πλατφόρμες της Mercedes, όπως για παράδειγμα την πλατφόρμα της GL, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πολυτελές «αγγλικό» SUV, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι το νέο SUV της Aston Martin ξαναμπήκε πλέον στο «παιχνίδι» κατασκευής και προχωρά η δημιουργία του, καθώς μετά την παρουσίαση του εικονιζόμενου concept Lagonda στη Γενεύη το 2009, η Aston Martin είχε ανακόψει τα πλάνα της για το λανσάρισμα ενός τέτοιου crossover.

Επίσης, τόνισε ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να φέρει V8 κινητήρες που θα κατασκευάζονταν από τη Mercedes κατά παραγγελία, ενώ θα μπορούσε να εφοδιάζεται και με ηλεκτρικά μοτέρ, καθώς η Mercedes είναι «ανοιχτή» σε συνεργασία με την Tesla και την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία της.

Τέλος, ο Zetsche επιβεβαίωσε ότι το νέο Aston Martin SUV, αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παρουσιαστεί σε μια διετία, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται το 2017.

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook