Το κρητικό ντέρμπι στα Περιβόλια, ανάμεσα σε Πλατανιά και Εργοτέλη, ανοίγει το Σάββατο (08/02, 15.00) την \”αυλαία\” της 24ης αγωνιστικής της Super League.
Αμφότερες οι ομάδες στοχεύουν στη νίκη ώστε να κάνουν βήμα παραμονής, με τους φιλοξενούμενους να είναι σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα. 
Μετά τις δύο σερί νίκες με Πανιώνιο και Βέροια η ψυχολογία είναι στα ύψη για το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που επιστρέφει ως αντίπαλος στα Περιβόλια, για να αντιμετωπίσει την ομάδα με την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα. 
Από την άλλη ο Πλατανιάς έφυγε με \”άδεια χέρια\” από την Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό και πλέον αποτελεί μονόδρομος γι\’ αυτόν η νίκη. 
Οι \”ερυθρόλευκοι\” επί Νίκου Αναστόπουλου μετράνε 4 νίκες στην έδρα τους (με Ουζουνίδη είχαν μόνο ένα \”τρίποντο\” στο \”Κλεάνθης Βικελίδης\” με τον Άρη) και θέλουν να πετύχουν ακόμα μία. 
Από την άλλη ο \”Έργο\” έχει 2 νίκες μακριά από το Παγκρήτιο, αλλά θέλει να… τριτώσει το καλό!

Οι απουσίες των \”μονομάχων\”

Χωρίς τον Τέτε, που θα εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του, αλλά και τους γνωστούς τραυματίες Ναζλίδη, Ζουμπουλάκη, Ζαραδούκα θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι.
Από την άλλη απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Ρομάνο, Καρντόσο  και οι τραυματίες Αναστασάκος, Κοιλιάρας, Μπαμ Μπαμ. 

Οι αποστολές 

Στην αποστολή του Πλατανιά ο \”Αναστό\” επέλεξε τους: Αγκιλέρα, Βλαχοδήμο, Γιαχία, Γιωργαλλίδη, Γουνδουλάκη, Δημήτρη, Ινκούμ, Καζναφέρη, Κατάι, Μενδρινό, Μπέλιτς, Περιστερίδη, Σιαλμά, Σιώπη, Σούκια, Τόρες, Τσοντάκη, Φαΐσκα, Φερνάντες.
Για τον Εργοτέλη η 19αδα είναι:  Αθανασίου, Στοΐκοβιτς, Παντελάκης, Τζανακάκης, Σαρρής, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Κοντέ, Ιμπραΐμ, Πίτσος, Κοζορώνης, Μπουχαλάκης, Χαντί, Μπαντιμπανγκά, Κούμπικ, Λεονάρντο, Μονακέλο, Διαμαντάκος. 

Τα στατιστικά

15ος Πλατανιάς 22 βαθμοί
5 νίκες-7 ισοπαλίες-11 ήττες 
20-32 γκολ
Εντός έδρας: 4 νίκες-5 ισοπαλίες-2 ήττες
8ος Εργοτέλης 27 βαθμοί
6 νίκες-9 ισοπαλίες-8 ήττες
24-27 γκολ
Εκτός έδρας: 2 νίκες-5 ισοπαλίες-4 ήττες

Οι διαιτητές 

Ο Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση, με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Αθανάσιο Ταρανά (Αθηνών).

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος από την Ηλεία θα είναι 4ος διαιτητής, με παρατηρητή διαιτησίας τον Δημήτρη Ντάμπωση από την Πιερία.

Στα φετινά παιχνίδια που έχει \”σφυρίξει\” ο Σπάθας έχουν σημειωθεί 3 νίκες γηπεδούχου-2 ισοπαλίες-2 νίκες φιλοξενούμενων και 14 γκολ. Έχει βγάλει από το τσεπάκι του 46 κίτρινες και 4 κόκκινες, ενώ \”μετρά\” συνολικά 6 αποβολές. 

Έχει διευθύνει το Βέροια-Εργοτέλης (0-1), ενώ θα βρεθεί φέτος για πρώτη φορά σε ματς του Πλατανιά στο πρωτάθλημα, αφού ήταν 4ος στο ματς Κυπέλλου Απόλλων-Πλατανιάς (2-1).

Λ. Αντ.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook