\”Παραφωνίες\” στην ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει την ηχητική κάλυψη του \”Καρναβαλιού της Παλαιόχωρας\”, είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του δημάρχου Καντάνου – Σελίνου,  κ. Γιώργου Δερμιτζάκη, από την καρναβαλική επιτροπή, δύο περίπου εβδομάδες πριν από την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αιτία στάθηκε η απόφαση της καρναβαλικής επιτροπής, η οποία στην πλειοψηφία της αποτελείται από εθελοντές,  να παραχωρήσει την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων σε εταιρεία έναντι του ποσού των 3500 ευρώ, την ίδια ώρα που η αμέσως επόμενη και φθηνότερη προσφορά ήταν 2500 ευρώ.

Χθες το βράδυ αποφασίστηκε, για δεύτερη φορά, μετά από επαναληπτική διαδικασία, η ανάθεση του έργου στην συγκεκριμένη εταιρεία και σήμερα το πρωί ο κ. Δερμιτζάκης, υπέβαλε την παραίτησή του από την καρναβαλική επιτροπή.

\”Δεν έχω θέση σε επιτροπή στην οποία έγινε παρατυπία\”

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr o κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στην αιτία της παραίτησής του λέγοντας χαρακτηριστικά

\”Επειδή είμαι ένας θεσμικός παράγοντας και υπηρετώ ένα θεσμό, το θεσμό του Δημάρχου και θεωρώ ότι σε αυτήν την καρναβαλική επιτροπή έγινε παρατυπία, εγώ δεν έχω θέση σε αυτήν την επιτροπή \”

Όπως τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης ο δήμος, εδώ και 24 χρόνια που μετρά το καρναβάλι της Παλαιόχωρας, προσπαθεί για τη συμφερότερη προσφορά σε όλες τις προμήθειες και τις εκδηλώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται ότι η επιλογή είναι εις βάρος του συμφέροντος του Δήμου και όπως τονίζει ο κ. Δερμιτζάκης

\”τούτη τη φορά δεν ξέρω τους λόγους που η καρναβαλική επιτροπή, παρά του ότι έχω εξηγήσει ότι πρέπει να συνταχθεί με τη διαδικασία που τηρείται στους δήμους και να επιλέξει τη συμφερότερη προσφορά, τα μέλη επέλεξαν την ακριβότερη\”.

Ο κ. Δερμιτζάκης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ως προς την ομαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού ενώ αναμένεται νέα συνεδρίαση της επιτροπής.


Το ιστορικό της υπόθεσης – Νομικά θα κινηθεί η δεύτερη εταιρεία

H υπόθεση ξεκίνησε όταν μετά από κάλεσμα της καρναβαλικής επιτροπής του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες κατέθεσαν τις προτάσεις τους και αφού εξετάστηκαν, επελέγη μια από τις “ακριβές” προσφορές.

Μετά από εξώδικο μιας εταιρείας η οποία ενώ είχε καταθέσει τη χαμηλότερη προσφορά δεν ανέλαβε την εκδήλωση, η διαδικασία επαναλήφθηκε.

Με προτροπή του ίδιου του δημάρχου, ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου ανέθεσε σε επαγγελματία τεχνικό τη σύνταξη μελέτης για τις απαιτήσεις που είχε το σύνολο των εκδηλώσεων.

Έτσι οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές του έργου ήταν πλέον συγκεκριμένες για όλες τις διαγωνιζόμενες εταιρείες.

Βάσει αυτών, κλήθηκαν εκ νέου από την καρναβαλική επιτροπή να καταθέσουν τις προσφορές τους, με την προσφορά της \”νικήτριας\” εταιρείας να είναι κατά 1000 (!)
ευρώ ακριβότερη από την επόμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία που κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά και δεν ανέλαβε την ηχητική κάλυψη του καρναβαλιού, θα κινηθεί νομικά και θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο κατά της απόφασης της επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στην Παλαιόχωρα το θέμα έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και το Flashnews.gr έγινε δέκτης καταγγελίας από αναγνώστη ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας αναφέροντας χαρακτηριστικά \”είναι απορίας άξιο πως μία επιτροπή η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καντάνου – Σελίνου επιλέγει να σπαταλήσει με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα του Δήμου και των χορηγών και αποφασίζει να αναθέσει την ηχητική κάλυψη του καρναβαλιού σε μία εταιρεία η οποία προσέφερε σχεδόν 30% (!!!) ακριβότερη τιμή σε σχέση με την επόμενη, δεδομένου ότι οι προσφορές δόθηκαν για μία τεχνική μελέτη η οποία έθετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προδιαγραφές\” .



Ελπίζουμε οι \”παραφωνίες\” να τελειώσουν σύντομα και το Καρναβάλι που έχει γίνει  πλέον θεσμός για την περιοχή, να γίνει η αιτία για να μεταδώσει χαρά και κέφι στους πολίτες και όχι αψιμαχίες και συγκρούσεις.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook