Ο Εργοτέλης με… μαεστρικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο από τον Μαρίνο Ουζουνίδη πήρε το κρητικό ντέρμπι απέναντι στον Πλατανιά με 1-0.

Ο Εβρίτης τεχνικός μπορεί να μην πανηγύρισε νίκη στα Περιβόλια ως τεχνικός των «ερυθρόλευκων», αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο από την άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου.

Δυναμικά μπήκε στο ματς ο Πλατανιάς και απείλησε με τον Βλαχοδήμο μόλις στα 30 δευτερόλεπτα, αλλά ο Στοΐκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα. Η ομάδα των Χανίων έφτασε κοντά στο γκολ και στο 10’ με τον Κατάι να μην βρίσκει για λίγο στόχο. Όσο περνούσε η ώρα ο Εργοτέλης έβρισκε τα πατήματά του στο γήπεδο και ανέβαζε απόδοση, με την παρουσία του Ιμπραΐμ να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή, αφού ο Νορβηγός μέσος έδινε πολύτιμες λύσεις και στην άμυνα, αλλά και από τα πόδια του ξεκινούσαν πολλές αντεπιθέσεις της ομάδας του. 
Στο 22’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον «Έργο» με το σουτ του Κοζορώνη, με τους γηπεδούχους να «απαντάνε» στο 24’ με την κεφαλιά του Φαΐσκα. 
Η πιο καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 35’ με τον Κοζορώνη να βγάζει ωραία μπαλιά στον Μπαντιμπανγκά (που είχε μετατοπιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης) και τον Βέλγο να στέλνει με ωραίο σουτ τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Γιωργαλλίδη. 
Στο 44’ ήταν η ώρα του Διαμαντάκου! Ο νεαρός φορ κατέβασε υποδειγματικά τη μπάλα, από τη σέντρα του Χαντί, γύρισε εκπληκτικά το κορμί του «εκθέτοντας» τον Γιαχία και «εκτέλεσε» τον Γιωργαλλίδη για το 0-1, με το 6ο γκολ του στο πρωτάθλημα και 3ο στα τελευταία ισάριθμα ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστόπουλος έκανε πιο επιθετικό τον Πλατανιά με την είσοδο του Σιαλμά, αλλά ο Εργοτέλης ήταν πιο απειλητικός και έφτασε κοντά στο 0-2 σε δύο περιπτώσεις με τον Διαμαντάκο. 
Κλείνοντας καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Στοΐκοβιτς οι φιλοξενούμενοι απειλήθηκαν μόνο από στημένες φάσεις, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ με σωτήρια επέμβαση στο 73’ στέρησε την ισοφάριση στο Σιαλμά, ενώ το ίδιο έκανε και στο φάουλ του Δημήτρη λίγο πριν την εκπνοή. 
Από την άλλη ο Χαντί είχε την ευκαιρία στα… χασομέρια να «καθαρίσει» μια και καλή το ματς.

Φάσεις-γκολ
1’ Σουτ του Βλαχοδήμου διώχνει σε κόρνερ ο Στοΐκοβιτς.
4’ Φάουλ του Μενδρινού κεφαλιά του Φαΐσκα, ψηλά πάνω από την εστία η μπάλα. 
10’ Ο Τόρες πάσαρε στον Κατάι, που πάτησε περιοχή και σούταρε με τη μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία.
22’ Ο Κοζορώνης βρίσκει χώρο και κάνει το σουτ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη. 
24’ Ο Μενδρινός εκτελεί το φάουλ, ο Φαΐσκα πιο ψηλά απ’ όλους παίρνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία. 
35’ Μπαλιά του Κοζορώνη στον Μπαντιμπανγκά, το πλασέ του οποίου πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
38’ Φάουλ του Μενδρινού κεφαλιά Κατάι μπλόκαρε εύκολα ο Στοΐκοβιτς. 
39’ Οι παίκτες του Πλατανιά εκτέλεσαν γρήγορα το πλάγιο άουτ, με τον Βλαχοδήμο να γυρίζει τη μπάλα προς τον Τόρες και τον Τζανακάκη να διώχνει σωτήρια. 

44’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Χαντί, η μπάλα παίρνει ύψος, ο Διαμαντάκος την κατεβάζει υποδειγματικά και «αδειάζει» τον Γιαχία, «νικώντας» με ιδανικό σουτ στη συνέχεια τον Γιωργαλλίδη (0-1).

45+1’ Σουτ του Καζναφέρη μπλοκάρει ο Στοΐκοβιτς. 
53’ Ο Μπαντιμπανγκά έβγαλε στην κόντρα τον Διαμαντάκο, που πέρασε τον Γιαχία, αλλά το σουτ του σταμάτησε σωτήρια ο Αγκιλέρα. 
54’ Ιδανική αντεπίθεση του Εργοτέλη με τον Κούμπικ να περνάει κάθετα τη μπάλα στον ξεμαρκάριστο Διαμαντάκο, που σουτάρει άουτ, χάνοντας την κλασσικότερη ευκαιρία για το 0-2. 
61’ Γύρισμα του Διαμαντάκου στον Κούμπικ, το πλασέ του οποίου πέρασε άουτ. 
62’ Σουτ του Χαντί ψηλά άουτ. 
65’ Φάουλ του Αγκιλέρα, προβολή του Τόρες μπλόκαρε ο Στοΐκοβιτς. 
73’ Ο Αγκιλέρα εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ για τον Σιαλμά, πιάνοντας στον «ύπνο» την άμυνα του Πλατανιά αλλά ο Έλληνας επιθετικός είδε τον Στοΐκοβιτς με εκπληκτική επέμβαση να του στερεί το γκολ. 
77’ Σουτ του Χαντί άουτ. 
85’ Φάουλ του Αγκιλέρα, κεφαλιά του Τόρες μπλόκαρε σταθερά ο Στοΐκοβιτς. 
90+3’ Αντεπίθεση για τον Εργοτέλη, με τον Ιμπραΐμ να «κόβει» για τον επερχόμενο Χαντί, το διαγώνιο σουτ του οποίου έφυγε λίγο έξω από την εστία του Γιωργαλλίδη. 
90+4’ Φάουλ του Δημητρή αποκρούει με γροθιές ο Στοΐκοβιτς.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας)-Ταρανάς (Αθηνών)
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Σαρρής (23’), Γιαχία (36’), Ιμπραΐμ (63’), Τζανακάκης (72’), Αγκιλέρα (74’), Ινκούμ (79’), Κούμπικ (90’), Καζναφέρης (90+6\’ μετά τη λήξη)

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Γιαχία, Φαΐσκα, Φερνάντες (61’ Δημήτρης), Καζναφέρης (46’ Σιαλμάς), Αγκιλέρα, Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Κατάι (60’ Μπέλιτς), Τόρες.

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία, Σαρρής (82’ λ.τρ. Γιοβάνοβιτς), Πίτσος (75’ λ.τρ. Αμπντούλ Αζίζ), Ιμπραΐμ, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά, Κούμπικ, Χαντί, Διαμαντάκος (64’ λ.τρ. Μονακέλο).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook