Σε κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστεί η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ΑΝΕΛ θα διεκδικήσουν τους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς με υποψηφιότητες βουλευτών του κόμματος, ενώ αναμένουν εξελίξεις στις περιφέρειες.

Συγκεκριμένα στον δήμο Αθηναίων θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Καπερνάρου, ενώ στον Πειραιά θα υποστηριχθεί ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφόσον «καταθέσει την την κομματική του ταυτότητα και παραμείνει συνεπής στις δηλώσεις του κατά των Μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες περιμένουν απάντηση από τον Γιάννη Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής, και εάν ο συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες βουλευτής απαντήσει αρνητικά, τότε πιθανότατα θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Νίκου Νικολόπουλου.

Στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με την γραμματεία Αυτοδιοίκησης θα συζητηθεί επίσης το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Θ.Καρυπίδη, για την Δυτική Μακεδονία, τον οποίο δεν θα στηρίξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ.Καμμένου που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το θέμα θα διερευνηθεί, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η εισήγηση της βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, η οποία εκλέγεται στην Κοζάνη.

Αναφορικά με την περιφέρεια Ιονίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουν τις εισηγήσεις των συντονιστικών επιτροπών τους για την πιθανή στήριξη του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Θόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος ήταν και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση υποψήφιος.

Εάν τελικά δεν προταχθεί η υποψηφιότητα Γαλιατσάτου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Χρήστου Άνθη.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του στελέχους του κόμματος Γιώργου Αναγνωστάκου, ενώ στο δήμο Λέσβου θα είναι υποψήφιος ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σπύρος Γαληνός.

Στην Στερεά Ελλάδα αναμένεται να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννόπουλου υπό τον όρο ότι θα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα και θα τοποθετηθεί εναντίον του Μνημονίου.

Στην Κρήτη συζητείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γύπαρη. Για το δήμο Θεσσαλονίκης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες περιμένουν τις εξελίξεις, ενώ θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των τοπικών στελεχών και βουλευτών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook