Στην ενίσχυση των ανέργων μεταξύ 18-35 ετών στοχεύει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα των νέων.

Το πρόγραμμα, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην επιδότηση 2.000 ανέργων, με επιδότηση για 12 μήνες, σε 11 περιφέρειες της χώρας.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Ελεύθερος Τύπος, στα αξιοσημείωτα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι υπάρχει πρόβλεψη για γυναίκες με παιδί προσχολικής ηλικίας να επιτρέπεται η λειτουργία της επιχείρησης ακόμη και εντός της οικίας τους.

Για να υποβάλει κάποιος υποψηφιότητα στο πρόγραμμα στις βασικότερες προϋποθέσεις περιλαμβάνεται να έχει συμμετάσχει στη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης, να έχει παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ και να έχει κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ.

Η αίτηση, η υπεύθυνη δήλωση και το επιχειρηματικό σχέδιο για την υπαγωγή κατατίθενται αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε ειδική περιοχή της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Το σύστημα θα κλείσει μόλις δεχθεί 3.000 αιτήσεις προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση για την επιλογή των 2.000 δικαιούχων σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η επιδότηση των 10.000 ευρώ θα δοθεί σε τρεις δόσεις σε διάστημα 12 μηνών:

Αρχικά 4.000 ευρώ μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη δράση και τα άλλα 6.000 σε δύο ισόποσες δόσεις μετά από τη λήξη κάθε εξαμήνου και έπειτα από τουλάχιστον έναν έλεγχο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει όποιος: έχει δελτίο ανεργίας σε ισχύ, έχει συμμετάσχει στη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, έχει ολοκληρώσει σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ, έχει ελληνική υπηκοότητα ή άλλου κράτους της ΕΕ ή είναι ομογενής με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα, έχει ΑΦΜ, έχει εκπληρώσει ή απαλλαγεί νόμιμα από τη στρατιωτική θητεία, είναι 18-35 ετών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους που θα αναπτύξουν καινοτόμα δραστηριότητα. Σε αυτά εντάσσονται, μεταξύ άλλων, οι νέες μέθοδοι στην παρασκευή τελικών και άλλων προϊόντων, οι υπηρεσίες με νέες πρώτες ύλες, χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ψηφιακός χειρισμός προϊόντων, ηλεκτρονικοί κατάλογοι κτλ.

aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook