Ιστορικές στιγμές ζει το Κολυμπάρι, αφού η Σπάθα για πρώτη φορά θα διεκδικήσει το Κύπελλο Χανίων.

Το συγκρότημα του Χρήστου Παπαδογιάννη απέκλεισε τον Άρη Σούδας με 5-2 (φωτ. Γιάννης Μαραγκάκης).

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν στο 5’με τον Μάστορα, αλλά η φάση του 10’ έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Ο ρέφερι Χρυσός καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Αγγελάκη από τον Κουράκη, αποβάλλοντας τον νεαρό γκολκίπερ του Άρη. Για τη φάση αυτή η ομάδα του λιμανιού διαμαρτύρεται έντονα για οφσάιντ στο ξεκίνημα και κάνει λόγο για ανύπαρκτο πέναλτι.

Ο Θεοδωρογλάκης, που ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφάρισε σε 1-1. Στο 15’ ο Κουλάκης από πάσα του Μοσχανάκη έκανε το 2-1, για να σημειώσει ο τελευταίος το 3-1, που ήταν σκορ ημιχρόνου, στο 20’.

Στο 50’ ο Άρης ξαναμπήκε στο ματς με το γκολ του Στρατουδάκη, αλλά παρότι προσπάθησε με παίκτη λιγότερο για την ισοφάριση, μετά το 4-2 από τον Χαρατσίδη στο 75’ έχασε κάθε ελπίδα για ανατροπή της εις βάρος του κατάστασης.

Το… κερασάκι στην τούρτα-πρόκρισης των γηπεδούχων στον τελικό έβαλε στο 90’ ο αρχηγός τους Αγγελάκης, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Στην παράταση προκρίθηκε ο Μινώταυρος

Δραματική πρόκριση πήρε στα Νεροκούρου ο Μινώταυρος, με 5-3 επί του Ικάρου Μουρνιών, σε επεισοδιακό παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια… ανάσα από την πρόκριση στον τελικό μετά από 18 χρόνια, αλλά τελικά το… εισιτήριο κατέληξε στους «πράσινους», που θα διεκδικήσουν το 6ο κύπελλο της ιστορίας τους σε 15 τελικούς.

Ο Ίκαρος προηγήθηκε με 2-0 με τους Αργυρίου (55’) και Μεγαλακάκη (60’),με τον Καλαϊτζάκη στο 65’ να μειώνει σε 2-1. Στο 75’ ο Χαλιβελάκης έδωσε και πάλι… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, με τον Δαμανάκη να αποβάλλεται με 2η κίτρινη λίγο.

Στο 85’ ο Δοντσίδης μείωσε με 3-2, για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις ο Δημούσης. Μετά το 3-3 υπήρξε η αποβολή στο Βογιατζή, για να υπάρξει δεκάλεπτη διακοπή λόγω έντασης προς το πρόσωπο του ρέφερι Ντοκάκη από τη μεριά των γηπεδούχων.

Στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Καλαϊτζάκη ο Μινώταυρος έφτασε στην επίτευξη ακόμα δύο γκολ. Στο 98’ το «10» των φιλοξενούμενων έστρωσε στον Νταγκουνάκη που έκανε το 3-4, ενώ στο 107’ σκόραρε για το τελικό 3-5.
Στο 110’ αποβλήθηκε για εξύβριση ο Δημούσης.

Από τον  Ίκαρο υποστηρίζουν ότι ο διαιτητής είχε πει ότι θα παιχθούν τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, αλλά δεχτήκαν την ισοφάριση στο 95’, αλλά και ότι στο 3-2 υπήρξε επιθετικό φάουλ πάνω στο Βογιατζή.

Από την άλλη υποστηρίζουν ότι ήταν υπερβολική η κόκκινη σε Δημούση.

Το Δ.Σ., ο προπονητής και οι παίκτες του Μινωταύρου αφιερώνουν τη νίκη-πρόκριση στον γενικό αρχηγό Κανάκη Φραγκιαδάκη, που νοσηλεύεται με πνευμονία στο νοσοκομείο.


Flashnews.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook