\”Οι μνημονιακές πολιτικές είναι τραγικά συνδεδεμένες με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο αυτή ρυθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Γι αυτό οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι έντονα πολιτικοποιημένες\”

Αυτή ήταν κοινή διαπίστωση από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Ακρωτηρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Καθιανών χθες το βράδι (7/2).

Οι αρνητικές συνέπειες του \”Καλλικράτη\” στην αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατικής αποκέντρωσης, η ανάγκη για την επαναχάραξη στην πράξη της αυτοδιοίκησης στη βάση της συμμετοχής των απλών πολιτών στη λήψη αποφάσεων, η ανάγκη για ριζική ανακατεύθυνση της δημοτικής πολιτικής και συνολικής ανανέωσης στο πολιτικό προσωπικό που διοικεί το Δήμο Χανίων, αλλά και προτάσεις για την ανάπτυξη του Ακρωτηρίου ήταν βασικά θέματα της ομιλίας του Δημοσιογράφου – πρώην εκδότη της Εφημερίδας ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ Γιώργου Γυπάκη.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενεργοποίηση πολιτών του Ακρωτηρίου για τη συμμετοχή τους στην υπο σύσταση δημοτική κίνηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook