Μην πιστεύετε στους διάφορους μύθους που κατά καιρούς ακούτε και υπόσχονται απώλεια κιλών σε χρόνο μηδέν!

Ο μόνος τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά σας είναι να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε, ώστε να αξιοποιείτε τα αποθέματα του οργανισμού σας

Δείτε τις «10 εντολές» των διατροφολόγων για σωστή δίαιτα και μόνιμο αποτέλεσμα.

Τρώτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το ¼ των ημερήσιων θερμίδων θα πρέπει να προέρχεται από άπαχο κρέας, αυγά, ψάρι και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Η πρωτεΐνη μας δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα, ενισχύει την δημιουργία του μυϊκού ιστού και βοηθά στον μεταβολισμό του λίπους από τους μύες.

Τρώτε χορταστικό πρωινό

Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη αλλά και φυτικές ίνες, που χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τρώτε σε μικρότερο πιάτο

Σερβίροντας το γεύμα μας σε μικρότερο πιάτο, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τρώμε μικρότερη μερίδα, προσλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.

Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών έχει ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα την απώλεια βάρους.

Πίνετε πολύ νερό

Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, περιορίζει την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα να παίρνουμε λιγότερες θερμίδες.

Να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου ενισχύει την δημιουργία της ορμόνης «γκρελίνης», η οποία ενισχύειτο αίσθημα της πείνας. Επίσης, όταν είμαστε άϋπνοι κάνουμε, κατά κανόνα, λάθος διατροφικές επιλογές.

Τρώτε συχνά μικρά γεύματα

Μην αφήνετε να μεσολαβούν περισσότερες από πέντε ώρες χωρίς να φάτε κάτι. Η κατανάλωση μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να μη νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.

Μην κάθεστε για πολλές ώρες

Η άσκηση όχι μόνο μας βοηθά να χάσουμε βάρος πιο γρήγορα αλλά και διατηρεί την υγεία μας σε καλύτερα επίπεδα, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και στην κυκλοφορία του αίματος. Καλό θα είναι να περπατάτε τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα ή έστω να κάνετε εντατική γυμναστική τουλάχιστον 3 με 5 φορές την εβδομάδα.

Διώξτε το στρες

Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα στρες χάνουν βάρος πιο εύκολα. Αυτό οφείλεται στο ότι το στρες βοηθά στην παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης, που σχετίζεται με την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.

Μην αποκλείετε καμία τροφή από το πρόγραμμά σας

Μακροπρόθεσμα η τακτική αυτή είναι δυνατό να σας προκαλέσει αίσθημα στέρησης, με αποτέλεσμα να παρατήσετε την προσπάθεια.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook