Ανάποδα επανασυγκολήθηκε το πόδι ενός 13χρονου παιδιού από το Οχάιο, το οποίο έπασχε από καρκίνο των οστών τα τελευταία τρία χρόνια. Κι όμως, δεν πρόκειται για ιατρικό λάθος αλλά για απόφαση του νεαρού λάτρη του μπέισμπολ ο οποίος δε σταματά να κάνει όνειρα για το μέλλον του…

Ο νεαρός Ντούγκαν Σμίθ, μόλις σε ηλικία 10 ετών ανακάλυψε πως είχε καρκίνο των οστών. «Κούτσαινα πολύ αλλά όταν έσπασα το πόδι μου έμαθα τελικά πως είχα καρκίνο των οστών», λέει ο Σμιθ, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι Fox8 news.

Ο γενναίος νεαρός αθλητής είχε τη δυνατότητα να επιλέξει διάφορες μεθόδους ώστε να ανακτήσει το πόδι του ( όπως το να βάλει πρόσθετο ολόκληρο πόδι ή τεχνητό οστό), αλλά μόνο ένας ήταν αυτός που θα επέτρεπε την πλήρη ανάπτυξη του ποδιού του και αυτόν επέλεξε.

Η σπάνια διαδικασία που επέλεξε ονομάζεται “Van Ness rotation-plasty”, μια χειρουργική επέμβαση που εκτελείται από τον Τζόελ Μέηερσον, γιατρό του Νοσοκομείου για τον Καρκίνο του Οχάιο των ΗΠΑ και είναι εξαιρετικά σύνθετη.

Οι γιατροί που συνεργάστηκαν για τη δύσκολη αυτή εγχείρηση αφαίρεσαν το μεσαίο τμήμα του ποδιού του Σμιθ, κάνοντάς του περιστροφή των 180 μοιρών, καταφέρνοντας παράλληλα να το συνδέσουν με τα αιμοφόρα αγγεία του.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία ανέφερε ότι ο καρκίνος των οστών προσβάλλει περίπου 400 παιδιά κάθε χρόνο, γι \’αυτό και η διαδικασία που επέλεξε ο Σμιθ θεωρείται σπάνια αλλά και αρκετά επικίνδυνη. Παρά τους κινδύνους, Σμιθ παρέμεινε θετικός και ήρεμος καθ\’ όλη τη διάρκεια του εξουθενωτικού μήνα της ανάρρωσης.

«Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τρέξω ξανά», είπε ο νεαρός φαν του μπέισμπολ αλλά και του μπάσκετ. «Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να έχω θετική σκέψη».

Ο πατέρας του μάλιστα δεν ήθελε να του φέρεται κανείς με \”ιδιαίτερο\” τρόπο, αλλά φυσιολογικά, σαν τη ζωή που κάνει ο μικρός γιος του μετά την εγχείριση.

O νεαρός Σμιθ και η σπάνια δύναμη που ο ίδιος έδειξε απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμησην για συμπάσχοντες και μη. Ο ίδιος, έχει επιστρέψει δυναμικά στην ομάδα του μπέισμπολ για την οποία κάνει πολλά όνειρα, που… είναι πολύ πιθανό να γίνουν πραγματικότητα!

cosmo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook