Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Συνελήφθησαν επίσης και οκτώ αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 22 έως 38 ετών.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας ένα Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (ελκυστήρα), με οδηγό τον 61χρονο και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στο επικαθήμενο του οχήματος, κρυμμένοι ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού, οκτώ παράνομοι μετανάστες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 61χρονος είχε παραλάβει, χθες το απόγευμα, τους μη νόμιμους μετανάστες από περιοχή των Ιωαννίνων, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι Σύριοι, μη νόμιμοι μετανάστες, είχαν έρθει σε επαφή με υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, ο οποίος είχε οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της λαθρομεταφοράς.
newpost.gr/epirusday.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook