Οι εξελίξεις για τις υποψηφιότητες στο δήμο Ηρακλείου ενόψει εκλογών τρέχουν, καθώς μετά την απόφαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει για υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου τον Μηχανολόγο Μηχανικό Ηλία Λυγερό, οι υπόλοιποι "μνηστήρες" πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους. 

Η επιλογή Λυγερού βέβαια πρέπει να επικυρωθεί από την Κουμουνδούρου, καθώς ο δήμος Ηρακλείου εντάσσεται στην κατηγορία των μεγάλων Καλλικρατικών δήμων, οπότε η όποια απόφαση πρέπει να επισφραγίζεται από τα κεντρικά όργανα. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν τα τοπικά όργανα και στελέχη κατέληξαν στην λύση Λυγερού, ωστόσο αν αυτή η επιλογή δεν πάρει την έγκρισή της Κουμουνδούρου δεν προχωρά. 

Η έγκριση πάντως φαίνεται πως θα δοθεί, καθώς δεν υπάρχει αυτή την ώρα άλλη επιλογή. Άρα αν δεν προκύψει πρόσωπο έκπληξη τότε αυτός θα είναι ο υποψήφιος Ηρακλείου με το χρίσμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου με την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Λυγερού ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δώσει χαρακτήρα με πολιτικά χαρακτηριστικά στις εκλογές, κάνοντας αναφορές για το μνημόνιο.

Στην άλλη πλευρά η κίνηση των τριών υφίσταται, όπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ.

Η συνάντηση για απόψε αναβλήθηκε και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο Δευτέρα στις έξι, οπότε και θα συναντηθούν οι κύριοι Λαμπρινός, Πασπάτης και Ινιωτάκης.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου δεν απάντησε πάντως ούτε σήμερα, γεγονός που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως χωρίς να αποκλείεται αύριο η όποια εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Λαμπρινός δέχεται πιέσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος όχι μόνο από τους δύο Πασπάτη και Ινιωτάκη, αλλά και από άλλους φορείς και απλούς πολίτες που δείχνουν ενδιαφέρον για τα κοινά και την επόμενη ημέρα στη Λότζια.

Τέλος ο νυν δήμαρχος προσπαθεί να συγκροτήσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, μετρώντας σημαντικές απώλειες σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις. 

Οι πιο χαρακτηριστικές είναι του αείμνηστου Μανώλη Παγωμένου και των πάλαι ποτέ στενών συνεργατών του Παρασύρη και Περισυνάκη, με τον τελευταίο να είναι όπως φαίνεται και υποψήφιος δήμαρχος. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως ακόμα ο κ. Κουράκης δεν έχει ανοίξει τυπικά τα χαρτιά του.