Συνέντευξη για όλα τα θέματα που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έδωσε στο «Sportaction» ο Νίκος Μαχλάς. 

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ αναφέρθηκε στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου να μην επιτρέψει στον Αστέρα Τρίπολης την συμμετοχή του στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League, ενώ ερωτηθείς για το αν η ομάδα του πάρει την αδειοδότηση, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη και καταφατική ότι ο Κρητικός σύλλογος δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά:

Για την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ:

 «Το πιστεύαμε ότι θα γίνει έτσι, καθώς υπάρχει καταστατικό το οποίο δεν αλλάζει. Πέρσι σε παρόμοια περίπτωση είχε βγει το ίδιο αποτέλεσμα, το ίδιο θα γινόταν και φέτος.
Ο Λεβαδειακός ο οποίος βρισκόταν πέρσι σε παρόμοια περίπτωση με τον Αστέρα Τρίπολης έκανε τα πάντα για να πάρει εκείνος την θέση. Φέτος που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη έπραξε το αντίθετο και μάλιστα παρευρέθηκε και στην εκδίκαση της υπόθεσης. Πάντως δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί αυτό είναι νόμος της UEFA. Πλέον έμενε το τυπικό μέρος και η οριστική κατάληξη».

Για τις ομάδες που προσπάθησαν να αλλάξουν την απόφαση: 

«Δεν τους κατηγορώ. Λογικό είναι να κοιτάνε το συμφέρον της ομάδας τους. Ο νόμος όμως είναι νόμος».

Για το αν θα πάρει άδεια ο ΟΦΗ για την Σούπερ Λιγκ: 

«Θα πάρουμε άδεια. Τα πάντα είναι έτοιμα. Έχουμε φτιάξει τον φάκελό μας και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξασφαλίσουμε την άδεια».

Για το αν θα πάρει ο τρίτος της βαθμολογίας απευθείας την άνοδο ή θα προβιβαστούν δύο ομάδες από τα play off:

«Ο νόμος είναι και εδώ ξεκάθαρος. Αν μία ομάδα υποβιβαστεί λόγω χρεών ή μη χορήγησης άδειας τότε ανεβαίνει αυτόματα η τρίτη στην βαθμολογία. Αυτό θα το κυνηγήσουμε με τους δικηγόρους μας, μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία και τυπικά».

Για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ και αν υπάρχει λύση:

«Ένα χρόνο υπάρχει αυτό το οικονομικό πρόβλημα. Θα βρεθεί λύση μέσω των οικονομικών παραγόντων της περιοχής μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook