Ο Μιχάλης Παναγιώτου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, προωθεί την ίδρυση της πρώτης Σχολής που θα δίνει πτυχίο, στους επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr ο σχετικός φάκελος με το αίτημα έχει κατατεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία και αναμένεται μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες να δοθεί η τελική έγκριση.

Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας προτείνεται να εδρεύει στη Λάρισα, με δεδομένο ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, είναι στο κέντρο της Ελλάδας κλπ.) και η φοίτηση σε αυτή θα είναι διετής. Θα διδάσκουν καθηγητές, αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου» οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα ιστορία της κηδείας, σκηνοθεσία και πρακτική, Δίκαιο της ταφής, βιολογία, ανατομία, γενική ψυχολογία, συμβουλευτική-δυναμική διαχείριση της θλίψης, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κλπ.), οικονομική θεωρεία λειτουργία της επιχείρησης, πρακτική άσκηση κ.α..

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία τελετών της Ελλάδας, με έδρα τα Τρίκαλα, «είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η Σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς''

newsit.gr