Στη Γερμανία τον αποκαλούν \”Dr. House\” αφού, όπως και ο πρωταγωνιστής της ομώνυμης πετυχημένης αμερικανικής σειράς, μπορεί να εξιχνιάζει σπάνιες ή άγνωστες ιατρικές παθήσεις ανακουφίζοντας τους ασθενείς.

Το τηλέφωνο στην κλινική του στο Μάρμπουργκ δεν σταματά να χτυπάει καθώς ασθενείς από όλα τα μέρη της πατρίδας του που δεν έχουν βρει τη λύση στο πρόβλημά τους, επιζητούν εναγωνίως ένα ραντεβού μαζί του. Πρόσφατα,η ιατρική επιθεώρηση \”Lancet\” έπλεξε το εγκώμιο στον Γερμανό γιατρό, αναφέρει η εφημερίδα \”Die Welt\”.

Σύμφωνα με το περιοδικό \”Der Spiegel\”, ο Γιούργκεν Σέφερ ένας ήσυχος Γερμανός, φανατικός της σειράς \”Dr House\”, γιατρεύει περίπου 50 ασθενείς την εβδομάδα οι οποίοι κτυπούν την πόρτα του από απελπισία.

Όπως κι ένας 55χρονος Γερμανός, ο οποίος υπέφερε τους τελευταίους μήνες από καρδιακή ανεπάρκεια, έχοντας παράλληλα διάφορα συμπτώματα όπως κώφωση, τύφλωση και υψηλό πυρετό.

Ο ασθενής απελπίστηκε και ζήτησε τη βοήθεια του Σέφερ στο Κέντρο για Αγνωστες Ασθένειες στην γερμανική πόλη Μάρμπουργκ.

«Πέντε λεπτά μετά τα όσα μου διηγήθηκε, ήξερα τι πήγαινε στραβά. Τα συμπτώματά του ταίριαζαν απόλυτα με αυτά ενός ασθενή του Dr House σε επεισόδιο που είχα δει πρόσφατα. Επρόκειτο για δηλητηρίαση από κοβάλτιο. Ο ασθενής μου είχε κάνει μια επέμβαση και στον οργανισμό του έμεινε μια μικρή ποσότητα, ικανή όμως να δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο Γερμανός γιατρός και πρόσθεσε ότι εάν το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι καλό, μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook