Ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση της συνδικαλιστικής κοινότητας του Ηρακλείου- σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες- να εισέλθουν στο χορό των κινητοποιήσεων με αφορμή την σκληρή στάση του αρμόδιου υπουργείου παιδείας σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Χθες ο υφυπουργός παιδείας κ Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με με αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Εύβοιας επεσήμανε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω το θέμα της αξιολόγησης κάτι το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους συνδικαλιστές.

Το συνδικαλιστικό όργανο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας στο Ηράκλειο αναμένεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τόσο με τη μορφή απεργιών όσο και με την μορφή συλλαλητηρίων.

Η ανταπόκριση μέχρι και αυτή την στιγμή των καθηγητών του νομού να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις είναι θετική και οι απεργίες αναμένεται να έχουν χαρακτήρα μαζικό.

Την ίδια στιγμή οι καθηγητές που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας βρίσκονται ένα βήμα πριν από την οριστική απόλυση περί τα τέλη Μαρτίου μία εξέλιξη που αναμένεται να παρατείνει το κλίμα αναβρασμού που κυριαρχεί στην συνδικαλιστική κοινότητα.

Οι απεργίες βέβαια σημαίνουν κατ επέκταση και χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές λυκείων λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή των πανελλαδικών.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook