Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές και αθλήτριες της Γ.Ε.Η. που συμμετείχαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α.

Την πρώτη ημέρα, στα ατομικά αγωνίσματα και συγκεκριμένα στο όπλο της Σπάθης η Γιούλη Παρασύρη κατάφερε με ευκολία να προκριθεί στην τελική οκτάδα.

Στον αγώνα για την είσοδο της στην τετράδα δυστυχώς δεν τα κατάφερε και τελικά κατέλαβε την, πολύ καλή, 6η θέση.Στο ίδιο όπλο της κατηγορίας των Εφήβων, στο οποίο αγωνιζόταν για πρώτη φορά, ο Μάρκος Χρυσοφάκης, προκρίθηκε με ευκολία στους 38.

Δυστυχώς όμως στον αγώνα για την είσοδο του στους 16 και μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στην 29η θέση.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων ο Μιχάλης Βαρδάκης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση αφού πέρασε εύκολα όλους τους γύρους μέχρι την τελική 36άδα,σε σύνολο 93 αθλητών.

Δυστυχώς έχασε τον αγώνα για την είσοδο του στη 16άδα και κατέλαβε την 28ηθέση.

Επίσης, στο όπλο της Σπάθης η Διαμαντένια Μπερταχά, η Ειρήνη Δερμιτζάκη και ο Μάνθος Σπυρόπουλος, κατέλαβαν την 38η Μονομαχίας Εφήβων, ο Βαγγέλης Κουτσογιαννάκης ήταν 88ος.

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων στο ομαδικό αγώνισμα της Σπάθης Νεανίδων η Γ.Ε.Η. συμμετείχε με τις Γιούλη Παρασύρη, Ειρήνη Δερμιτζάκη και Διαμαντένια Μπερταχά.

Τα κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις του και κατάφεραν να προκριθούν με ευκολία στην τελική τετράδα.

Στον επόμενο αγώνα, για είσοδο τους στον τελικό, δυστυχώς έχασαν από την ομάδα της Α.Ε.Κ. και βρέθηκαν στο “μικρό” τελικό διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Και αυτή τη φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους αφού αποκλείστηκαν από την ομάδα της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας και τελικά κατέλαβαν την 4η θέση.

Τέλος, στο ομαδικό αγώνισμα του Ξίφους Μονομαχίας, οι Μιχάλης Βαρδάκης, Βαγγελης Κουτσογιαννακης και Στέλιος Παπαδάκης κατέλαβαν τη 17η θέση.

Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους αθλητές της:

“Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει όλους τους αθλητές για τη εξαιρετική παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ιδιαίτερα τις αθλήτριες της Σπάθης που κατάφεραν να κατακτήσουν υψηλές θέσεις στον πίνακα της Πανελλήνιας κατάταξης.

Ήταν η επιτυχημένη κατάληξη μιας σκληρής προσπάθειας η οποία γίνεται εδώ και κάποια χρόνια στη Γ.Ε.Η.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την επιμονή τους και την προσήλωσή τους στις προπονήσεις αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, τους Μιχάλη Πασαδάκη, Άρη Πεδιαδιτάκη και ιδιαίτερα το πολύ αξιόλογο προπονητή του συλλόγου μας Τεοντόρ Ντουντάκοβ που στάθηκε δίπλα στα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Επίσης, ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και βρίσκονται κοντά στο σύλλογο όποτε τους χρειαστεί.

Τέλος ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ-SUPERFAST FERRIES για τη στήριξη της στις μετακινήσεις των αποστολών της Γ.Ε.Η.

Οι επιτυχίες των αθλητών μας, μας κάνει να θέλουμε να εργαστούμε με περισσότερο ζήλο για την επίτευξη υψηλότερων στόχων.”

Τέλος ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, ότι ο σύλλογος μας λειτουργεί τμήματα για όλα τα όπλα και τις ηλικίες στο Παγκρήτιο Στάδιο-θύρα 6 ( τηλ.6951922671-κ.Γιάννης Μητάκης )και στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρχανών (τηλ.6974828302-κ.Αντώνης Παπαδάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook