Έντρομοι πετάχτηκαν οι υπάλληλοι και οι ευτυχώς λίγοι πελάτες που είχαν μείνει στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σητεία. Έκρηξη από δεσμίδα ασφαλείας έγινε αιτία να εκκενωθεί η τράπεζα και να σταματήσει τις συναλλαγές με το κοινό.

Λίγο πριν κλείσουν τα ταμεία της τράπεζας για το κοινό, υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας στη Σητεία που συνεργάζεται με την τράπεζα, ήρθε για ανάληψη μεγάλου ποσού συνοδευόμενος από άλλο συνάδελφό του κρατώντας τσάντα ασφαλείας.

Για όσους δε γνωρίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι υπάλληλοι είναι εφοδιασμένοι με ειδική τσάντα η οποία σε περίπτωση που κάποιος αποπειραθεί να την ανοίξει χωρίς την απαραίτητη διαδικασία απασφάλισης με κωδικό και ειδικό κλειδί, εκρήγνυται μηχανισμός με ανεξίτηλο μελάνι και καπνογόνο το οποίο, αφ\’ ενός μεν καταστρέφει τα χρήματα ενώ παράλληλα αποτρέπει τον επίδοξο ληστή από τη ληστεία.

Έτσι, ενώ αυτή η διαδικασία γίνεται αρκετά συχνά, σήμερα έμελλε να είναι διαφορετική. Λίγο πριν ο υπάλληλος αποχωρήσει από την τράπεζα κι ανοίξουν οι πόρτες ασφαλείας ο μηχανισμός εξερράγη, χρώματα γέμισαν την είσοδο και το πεζοδρόμιο, ενώ οι καπνοί έκαναν την ατμόσφαιρα στην τράπεζα αποπνικτική.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας, αφού οι ανιχνευτές καπνού εντόπισαν υπερβολικό καπνό στο εσωτερικό. Έντρομοι υπάλληλοι και πελάτες προσπάθησαν να εκκενώσουν το κτήριο. Κι ενώ οι μηχανισμός καπνού δούλεψε δεν έγινε το ίδιο με την έξοδο κινδύνου η οποία είχε πρόβλημα και δεν είχε διορθωθεί από την κεντρική τεχνική υπηρεσία που έχει την εποπτεία. Ευτυχώς το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και δεν επεκράτησε πανικός που θα είχε χειρότερα αποτελέσματα.

Η αστυνομία να σημειωθεί ότι δεν ήρθε άμεσα, όμως απέστειλε περιπολικό και αστυνομικούς υπαλλήλους για την προστασία του κτηρίου, αφού οι πόρτες έμειναν ανοιχτές πριν κλείσουν τα ταμεία.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας έμειναν στην είσοδο για να προφυλάξουν το κτήριο, αν χρειάζονταν ενώ ανέμεναν να έρθει η αρμόδια αρχή για να μπορέσει το κατάστημα να κλείσει.

Προανάκριση για την υπόθεση θα διενεργήσει το αστυνομικό τμήμα Σητείας

sitiapress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook