Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο, το οποίο δείχνει έναν 92χρονο να χορεύει συρτάκι μπροστά σε 800 παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Ρόδο το περιοδικό CHOICE LIFE MAGAZINE.

Το εκπληκτικό του θέματος δεν είναι μόνο ότι ο κύριος που χορεύει συρτάκι είναι μεγάλος σε ηλικία αλλά ότι πρόκειται για τον Σταμάτη Παυλούς που είχε διδάξει συρτάκι στον Αντονι Κουίν στα γυρίσματα της ταινίας \”τα κανόνια του Ναβαρόνε\” στο νησί της Ρόδου.

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο κύριος Παυλούς είχε σημειώσει μεταξύ άλλων: «Άρχισα να χορεύω παραδοσιακούς χορούς το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει τον χορό.

Είμαι 90 χρονών αλλά δεν το βάζω κάτω και δεν σταματώ με τίποτα να χορεύω και να διασκεδάζω μαζί με τους επισκέπτες μας. Όσο μπορώ θα χορεύω διότι για μένα ο παραδοσιακός χορός υπάρχει στην ψυχή μου και είναι ένας τρόπος ζωής και ψυχικής ευχαρίστησης».

Όσο για το από πού προέρχεται το όνομά του αναφέρει «Στα νιάτα μου έπινα αρκετό ούζο. Μια φορά δεκαετία του 1970 επήγαμε για να διασκεδάσουμε ένα γκρουπ τουρίστες και κάναμε διαγωνισμό ποιος θα πιει περισσότερο ούζο. Τους ζάλισα όλους και εγώ ακόμα άντεχα, αφού οι αρχηγοί του γκρουπ νόμιζαν ότι έπινα νερό και θέλανε να ελέγξουν τα μπουκάλια του ούζου που έπινα αν πράγματι ήταν ούζο.»

Στην πολύχρονη καριέρα του ως χορευτής παραδοσιακών ελληνικών χορών ο Σταμάτης Παυλούς συνάντησε πολύ κόσμο. «Έχω παρά πολλές ευχάριστες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια που χορεύω για τους τουρίστες μας, που δεν μπορώ να τις θυμάμαι όλες, μερικές όμως μου έχουν μείνει στην μνήμη όπως τότε που γυριζόταν η ταινία ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ. Μας είχαν φωνάξει να χορέψουμε στην Παλιά Πόλη, στην πλατεία που υπάρχει έξω από το μουσείο.

Εκεί άρχισα να μαθαίνω να χορεύει συρτάκι τον Αντονι Κουίν, τον μεγάλο αυτό λεβέντη και ηθοποιό.»

«Για εμένα ο χορός είναι τρόπος ζωής, χωρίς αυτόν δεν μπορώ, χορός και ούζο είναι τα «φάρμακά» μου, αυτά που με κρατούν στα πόδια μου» είχε τονίσει.

Πηγή: rodiaki

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook