Ο πολιτιστικός σύλλογος: \”ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ\” ολοκληρώνοντας τον Β\’ κύκλο του κινηματογραφικού αφιερώματος στην εργατική τάξη και τους αγώνες της στη μεγάλη οθόνη, προβάλλει την Κυριακή, 16 του Φλεβάρη 2014, στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. (Νεάρχου 23, Χανιά) την ταινία του Κεν Λόουτς: \”Ψωμί και τριαντάφυλλα\” (2000).

Ώρα έναρξης της προβολής: 20.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

BREAD AND ROSES Πολιτική – Έγχρωμη. Διάρκεια: 112\’
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Πιλάρ Παντίγια, Αντριεν Μπρόντι, Μπενίτσιο Ντέλ Τόρο
Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών 2000.

Ο Κεν Λόουτς είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ψωμί και τριαντάφυλλα». Η Μάγια, μια νεαρή Μεξικανή, φτάνει κρυφά στην Καλιφόρνια, στην αδελφή της Ρόζα, η οποία της βρίσκει δουλειά στον καθαρισμό του κτιρίου μιας επιχείρησης στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Οφείλει να καταβάλλει ένα μέρος της αμοιβής της σ’ έναν επιστάτη, τον Περέζ. Η Μάγια επικοινωνεί καλά με τους συναδέλφους της και φλερτάρει με τον Ρούμπιν.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ένας συνδικαλιστής προσπαθεί να τους οργανώσει σε συνδικάτο. Ο Κεν Λόουτς τολμά να φύγει από τον εργατικό χώρο της Βρετανίας και να απεικονίσει την κατάσταση ανάμεσα στους παράνομους Μεξικανούς μετανάστες στο Λος Άντζελες. Ακριβώς στην «πόρτα» του Χόλιγουντ η τομή του μας προσφέρει μια εικόνα εντελώς αντίστροφη, ένα πεδίο ανθρώπινων και κοινωνικών αγώνων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook