Ανάσα για τη περιοχή του Ατσαλένιου και συγκεκριμένα για τους κατοίκους της οδού Παρασκευοπούλου στο σημείο που ενώνεται με την Λεωφόρο Παπαναστασίου αποτελεί η κατεδάφιση ακινήτου σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης προκειμένου να διανοιχτεί ο δρόμος σε όλο του εύρος του και να φτάσει από τα 3 στα 8 μέτρα.

Στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ενημερώθηκε για τις εργασίες που εκτελούνται για την πλήρη διάνοιξη της Παρασκευοπούλου που ξεκινά από το Μασταμπά και καταλήγει στις Λεωφόρους Παπαναστασίου και Κνωσσού ενώ όλο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνομίλησαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία της μικρής Πλατείας στη περιοχή που έχει ήδη διαμορφωθεί και όπως τους ενημέρωσε ο κ. Κουράκης τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός όπως, φωτιστικά, παγκάκια, προστατευτικά κάγκελα, απορριματοδέκτες ενώ ο χώρος θα έχει και παιδική χαρά ενώ θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου και δέντρων.