Σύμβαση προϋπολογισμού μελέτης 135.600€ υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης για το έργο «Μετατροπή Δημοτικού Κτιρίου σε Εκθετήριο – Συλλογή στον οικισμό Σκινιά». Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Σκινιά κ. Νίκος Μπουρμπαντωνάκης. 
Το έργο αφορά στη μετατροπή δημοτικού κτιρίου στο Σκινιά σε χώρο έκθεσης παραδοσιακών εκθεμάτων λαογραφικού χαρακτήρα, αλλά και στη δημιουργία μόνιμης έκθεσης φωτογραφιών. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2014» του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας σκοπό έχει μέσα από αυτή τη δράση και μέσα από την αγαστή συνεργασία της με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκινιά να ενισχύσει τις προσπάθειες διατήρησης της παράδοσης του τόπου και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Με αυτό λοιπόν το γνώμονα, Δήμος, Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι του οικισμού Σκινιά, θα δημιουργήσουν στο δημοτικό κτίριο του πρώην κοινοτικού καταστήματος χώρο έκθεσης λαογραφικής τέχνης με εκθέματα πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, θα λειτουργήσει χώρος μόνιμης έκθεσης φωτογραφικού υλικού από διάφορες δραστηριότητες των εκφάνσεων ζωής των κατοίκων.
Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου 2014. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι χώροι που θα δημιουργηθούν θα είναι πλήρως προσβάσιμοι από άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), γεγονός που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου στο κτίριο πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις:
1. Αποξήλωση ξύλινων κουφωμάτων εσωτερικών και εξωτερικών.
2. Τοποθέτηση νέων εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου.
3. Τοποθέτηση πατζουριών στα παράθυρα του κτιρίου.
4. Τοποθέτηση εσωτερικών ξύλινων θυρών.
5. Δημιουργία χώρων υγιεινής.
6. Υγρομόνωση οροφής.
7. Τοποθέτηση ψευδοροφών.
8. Χρωματισμοί κτιρίου.
9. Επιστρώσεις αιθουσών με κεραμικά πλακίδια.
10. Καθαίρεση παλιού εξωτερικού και εσωτερικού WC.
11. Δημιουργία πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά του κτιρίου.
12. Αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίου.
13. Προμήθεια και τοποθέτηση ειδών υγιεινής.
14. Πλήρης ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση.
15. Τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook